Gaisras Avižieniuose: vandens trūkumas neleido išsaugoti stogo

Nemažas gaisras šeštadienio pavakare netoli Vilniaus esančioje Avižienių gyvenvietėje sunaikino medinio gyvenamojo namo stogą. Vietos gyventojai piktinasi, kad ugniagesiai dirbo lėtai, tuo tarpu patys gelbėtojai teigia, kad gaisro vietoje jie susidūrė su vandens trūkumu.

Gesinant namą Avižieniuose gyventojai piktinosi lėtu ugniagesių darbu, ugniagesiai teigia susidūrę su vandens trūkumu.<br>A.Balkūno nuotr.
Gesinant namą Avižieniuose gyventojai piktinosi lėtu ugniagesių darbu, ugniagesiai teigia susidūrę su vandens trūkumu.<br>A.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-02-08 18:46, atnaujinta 2018-02-16 13:30

Pranešimą apie gaisrą Avižieniuose, Gėlių g., Vilniaus ugniagesiai gavo apie 17.31 val. Buvo pranešta, kad dega medinis namas, žmonių viduje neturėtų būti.

Į gaisro vietą nusiųstos trys autocisternos, nuskubėjo štabo automobilis. Atvykę gelbėtojai medinį vieno aukšto su mansarda namą rado degantį atvira liepsna. Degė stogas.

Pradėję gesinti gaisrą, ugniagesiai iš karto susidūrė su vandens problema. Gesinimo žarnas prijungus prie Avižieniuose esančių hidrantų paaiškėjo, kad juose esančio slėgio neužtenka efektyviam gaisro gesinimui. Įvykio vietoje buvę ugniagesiai kelis kartus prašė savo budėtojų, kad šie susisiektų su bendrove „Vilniaus vandenys“ ir paprašytų Avižieniuose pakelti į hidrantus tekančio vandens slėgį.

Kadangi Avižieniuose esanti hidrantų sistema gesinti gaisro ugniagesiams nepadėjo, į įvykio vietą nusiųstas vandens atvežimo automobilis, kuriuo vanduo gaisro gesinimui buvo vežamas iš toliau esančio vandens telkinio.

Net ir valandai praėjus nuo pranešimo apie gaisrą, namo palėpė vis dar degė atvira liepsna, dėl vandens trūkumo ugnis dar nebuvo nuslopinta.

Tuo tarpu vietos gyventojai, nežinodami apie tai, kad gelbėtojai susidūrė su vandens trūkumų, gaisro vietoje piktinosi ugniagesių darbu. Jų teigimu, ugniagesiai dirbo labai lėtai, mažo namelio stogą užgesinti buvo galima gana greitai.

Ugnis sunaikino beveik visą stogą ir mansardą, pirmas namo aukštas buvo sulietas vandeniu. Pirminiais duomenims, žmonės per incidentą nenukentėjo.

Gaisro priežastis kol kas nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.