Šuolis iš antro aukšto senelių namų globotiniui buvo nesėkmingas

Rokiškio rajone senelių namuose gyvenančio 62–jų Edmundo P. bandymas netradiciniu keliu išeiti pas savo draugę, baigėsi nelaime. Vyras iškrito iš antro aukšto ir susilaužė abi kojas.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Feb 21, 2014, 11:24 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:49 AM

Rokiškio Šv. Apaštalo evangelisto Mato senelių globos namų budėtoją penktadienio paryčiais, 3 valandą 27 minutės pažadino skambutis į duris. Jas atidariusi darbuotoja pamatė policijos pareigūnus. Prie pastato stovėjo greitosios pagalbos automobilis. Policijos pareigūnai pasakė, kad iš pastato per langą iškrito žmogus ir susižalojo.

Paaiškėjo, kad nelaimė ištiko antrajame aukšte gyvenantį Edmundą P. Vyras nuo gruodžio mėnesio gyvena globos namuose. Tačiau jau antrą kartą bando iš jų pabėgti.

Globos namų direktorė Lina Jasinevičienė pasakojo, kad visą gyvenimą girtavęs vyras kenčia nuo atminties sutrikimo. Tačiau nepraleidžia progos pabėgti iš globos namų, kad galėtų vėl mėgautis senuoju gyvenimo būdu.

Gruodžio mėnesį pabėgęs šis globotinis buvo rastas landynėje. Edmundas mėgo tvirtinti, kad jam nepatinka globos namų tvarka. Jis norėtų būti prižiūrimas, tačiau pageidautų laisvai išeiti kada nori. „Jis ne kartą yra sakęs, kad nori išgerti ir turėti moterų. Bet dėl girtavimo mūsų globos namuose nustatyta griežta tvarka. Alkoholis čia draudžiamas“, – sakė L.Jasinevičienė.

Pasišalinti iš valdiškos įstaigos linkusio vyro kambaryje buvo užsandarintas langas. Tačiau paliktas nedidelis langelis, kad būtų galima išvėdinti patalpą. Smulkaus sudėjimo globotinis įsigudrino išlįsti per mažą langelį. Tačiau jam nepavyko saugiai nusileisti žemyn. Nukritęs jis patyrė abiejų kojų kaulų lūžių.

Nukritęs vyras garsiai šaukėsi pagalbos. Jį išgirdo kažkas iš kaimynystėje esančių namų ir iškvietė policiją. Tą naktį globos namuose budėjo viena darbuotoja. Ji pasakojo, kad 2 valandą apėjo visus kambarius, tačiau juose buvo ramu. Daugiau dėmesio budėtoja skyrė pirmame aukšte gyvenančiai močiutei, kuri prieš dieną buvo pargriuvusi ir užsigavusi. Niekas neįtarė, kad Edmundas P. paryčiais suplanuos kaskadininko šuolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.