Aleksote netoli nuo bombos rasta ir granata

Trečiadienį tiesiant kanalizacijos trasą Kauno Aleksoto mikrorajone rasta galinga Antrojo pasaulinio laikų vokiška bomba buvo ne vienintelis pavojingas radinys šioje vietoje. Ketvirtadienį paaiškėjo, jog 200 metrų nuo bombos gulėjo ir granata. Ją į savo namus buvo parsinešęs paauglys ir galimai ją išardęs.

Granata rasta 200 metrų nuo tos vietos, kur gulėjo bomba.<br>"Lietuvos ryto" televizijos nuotr.
Granata rasta 200 metrų nuo tos vietos, kur gulėjo bomba.<br>"Lietuvos ryto" televizijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2014-03-13 15:58, atnaujinta 2018-02-15 11:09

Ketvirtadienį apie vidurdienį išminuotojai į Aleksotą pagal iškvietimą skubėjo, kaip ir dieną prieš tai, gavę pranešimą apie bombą. Ketvirtadienį išminuotojams buvo pranešta, kad Vilkaviškio gatvės gyvenamajame name yra granata. Ją neva radęs paauglys maždaug 200 metrų nuo tos vietos, kur trečiadienį aptikta 250 kg aviacinė vokiška bomba.

J.Vitkaus inžinerinio bataliono kapitonas Irmantas Genevičius portalui lrytas.lt patvirtino, jog iš namų Kaune Vilkaviškio g. paimta kovinė vokiška granata be sprogdiklio, kuris buvo nuimtas. Ji  susprogdinta Rokų poligone.

„Kol kas aiškinamės, ar granata buvo rasta toje pačioje duobėje, kur ir bomba. Taip pat dar tiksliai nežinome, ar nepilnametis ją rado trečiadienį, ar šiandien“, – sakė kariškis.

Pavojingą radinį ketvirtadienį namuose ant spintos pastebėjo vaiko motina.

„Aš klausiu, iš kur šitas daiktas, – sūnus atsakė, kad rado išraustoje duobėje. Sakė parsinešęs namo ir išardęs. Aš sakau, gal proto neturi, vaike. Ir paskambinau policijai. Laimė, kad nesprogo“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo išsigandusi aleksotiškė.

Jis sakė nežinanti, kada vaikas parsinešė pavojingą radinį. Motinai jis apie tai papasakojo, kai išgirdo apie gretimoje, Suvalkiečių gatvėje, trečiadienį aptiktą bombą

Trečiadienį kasant požeminę trasą Aleksote rasta galinga aviacinė bomba. Buvo vienai nakčiai iš namų evakuota apie 200 Aleksoto gyventojų, gyvenančių netoli sprogmens radimo vietos.

Aviacinę bombą neutralizavo J.Vitkaus inžinerinio bataliono išminuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.