Išsiliejęs aliejus paralyžiavo eismą greitkelyje Vilnius–Kaunas

Netoli Kauno naktį iš sekmadienio į pirmadienį apsivertus vilkiko priekabai su aliejumi buvo visiškai paralyžiuotas eismas greitkeliu Vilnius–Kaunas. Į įvykio vietą suvažiavo gausios specialiųjų tarnybų pajėgos.

Išsiliejęs aliejus buvo sustabdęs eismą greitkelyje Vilnius–Kaunas.<br>N.Povilaičio nuotr.
Išsiliejęs aliejus buvo sustabdęs eismą greitkelyje Vilnius–Kaunas.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Mar 17, 2014, 3:02 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:19 AM

Kaip lrytas.lt sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje, nelaimė Kaišiadorių rajone, greitkelyje Vilnius–Kaunas, įvyko naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 1 val. 26 min. Nuo kelio į žalią skiriamąją juostą nuvažiavo vilkikas „Mercedes Benz“, cisternoje gabenęs apie 26 tonas aliejaus.

Vilkikas su baltarusiškais valstybiniais numeriais avariją patyrė nuo Kauno ir Kaišiadorių rajonų ribos pavažiavus apie 5 km. Cisterna apvirto, aliejus išsiliejo ant kelio, greitkelis tapo nepaprastai slidus.

Dėl incidento buvo visiškai sustabdytas judėjimas greitkeliu abiem kryptimis. Į įvykio vietą atskubėjo gausios Kaišiadorių rajono ir Kauno ugniagesių pajėgos, policija.

Eismas viena juosta buvo atnaujintas paryčiais.

Pasak gelbėtojų, incidentas likviduojamas plaunant aliejų nuo važiuojamosios kelio dalies. Vėliau Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad iš vilkiko degalų bako ant važiuojamosios kelio dalies Vilniaus kryptimi 100 m ruože buvo išsiliejęs dyzelinas, o Kauno kryptimi - 100 m ruože buvo išsiliejęs aliejus.

Ugniagesiai panaudoję 15 kg pjuvenų, 70 kg sorbento ir sorbuojančias pagalves teršalus surinko, kelio dangą nupurškė naftos produktus neutralizuojančiu mišiniu.

Ugniagesiai taip pat diskiniu pjūklu nupjovė ir nuo kelio pašalino apšvietimo stulpą, kuris buvo nuvirtęs ant važiuojamosios kelio dalies.

Duomenų, kad per incidentą būtų nukentėję žmonės, kol kas nėra.

Įvykio aplinkybės tiriamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.