Gelbėdamas nerūpestingą vyrą Galvės ežere įlūžo ugniagesys

Į pagalbą savimi nesirūpinusiam ir įlūžusiam žvejui skubėjęs Trakų ugniagesys trečiadienį taip pat atsidūrė lediniame Galvės ežero vandenyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:45 AM

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, trečiadienį apie 18 val. 33 min. buvo gautas pranešimas, kad Trakuose, Galvės ežere, įlūžo žmogus.

Į įvykio vietą buv o nusiųsti ugniagesiai gelbėtojai. Paaiškėjo, kad maždaug 60 metrų nuo kranto įlūžo maždaug 50 metų amžiaus vyras.

Ugniagesiai gelbėtojai ištraukė skendusį vyrą į krantą ir perdavė jį medikams. Tačiau gelbėdamas vyrą ant netvirto ledo įlūžo ir vienas ugniagesys. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas vėliau apie šią istoriją išplatino išsamų pranešimą, kuriame rašoma, kad Trakuose, Bernardinų ežere, maždaug 60 metrų nuo kranto įlūžo poledinės žūklės mėgėjas. Įlūžusį vyrą pastebėjo tuo metu ant tiltelio buvęs jaunuolių būrelis, o pirmas prie jo suskubo 24 metų trakiškis Giedrius Kondratas.

Vaikinas šiuo metu darbuojasi jūriniame žvejybos laive, todėl suprato situacijos pavojingumą. Jis atsargiai prišliaužė prie nelaimėlio, sugriebė už jo rūbų ir padėjo jam išsilaikyti virš vandens. Netrukus į įvykio vietą atvyko ir Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai.

Įvertinus padėtį buvo nutarta, kad ugniagesys gelbėtojas vidaus tarnybos jaunesnysis puskarininkis Ričardas Brazevič, kol atvyks antrasis gelbėtojų automobilis su ledrogėmis, irgi prišliauš prie įlūžėlio ir padės jį išlaikyti virš vandens. Tačiau situacija pasidarė dar ,,karštesnė“, nes ledas neišlaikė ir vandenyje atsidūrė žveją laikantis vaikinas bei atskubėjęs ugniagesys gelbėtojas.

Padėtį išgelbėjo ugniagesio pamainos draugai, su ledrogėmis prisiyrę prie įvykio vietos ir iš vandens ištraukę visus tris vyrus. 

Šis įvykis dar kartą patvirtino kad ledas virš Lietuvos vandens telkinių pasidarė labai nesaugus ir pavojingas. Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos darbuotojų, trečiadienį ledo storis Totoriškių ir aplinkiniuose Trakų ežeruose dar buvo apie 11 cm, o ketvirtadienį - tik apie 9 cm. Daugelyje vietų ežerų krantai atitirpę, ant ledo telkšo vanduo. Ir nors atrodo, kad ledo storis pakankamas, tačiau jis yra trapus ir greitai lūžta.

Šiemet gelbėtojai 24 kartus skubėjo ant užšalusių vandens telkinių, kur išgelbėjo 4 įlūžusius žmones ir ištraukė 7 nuskendusius piliečius.Todėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja šalies gyventojus, ypač poledinės žūklės žvejus, vaikus, kad ledas ant vandens kasdien darosi vis plonesnis ir pavojingesnis. O sinoptikai prognozuoja, kad artimiausiomis dienomis saulė tik dar kaitriau šildys, vietomis kris krituliai. Tad ledas dar labiau tirps, pakis jo struktūra. Nors vietomis jis ir storokas, tačiau jau ne toks tvirtas.

Kad neįvyktų skaudžių nelaimių, ugniagesiai prašo visų gyventojų nerizikuoti gyvybe ir nelipti ant netvirto ir pavojingo ledo. Gelbėtojai primena, kad tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas. Trapus ledas susidaro ir tose vietose, kur įteka upeliai, yra šaltinių, povandeninių srovių, auga krūmai ir nendrynai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.