Pardavimo aikštelėje Utenoje ugnis suniokojo 8 automobilius

Didelis gaisras naktį iš pirmadienio į antradienį nuniokojo automobilių pardavimo aikštelę Utenoje. Per incidentą sudegė penki automobiliai, dar trys apdegė.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė, Andrius Vaitkevičius

Mar 25, 2014, 8:56 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:45 AM

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad naktį iš pirmadienio į antradienį, apie 2 val. 47 min., gautas pranešimas, kad Kupiškio g. esančioje automobilių pardavimo aikštelėje kilo gaisras.

Į įvykio vietą nusiųstos dvi automobilinės cisternos. Apie 2 val. 54 min. atvykę ugniagesiai penkis automobilius rado degančius atvira liepsna.

Iš viso per incidentą visiškai sudegė automobiliai „Seat Alhambra” (pagamintas 2009 m.), „Toyota Avensis“ (pagamintas 2003 m.), „Mitsubishi Pajero“ ir du „VW Sharan“ (pagaminti 2001 m. ir 2000 m.).

Taip pat apdegė dar trys automobiliai: „VW Passat“, „Citroen C5“ ir „Toyota Avensis“.

Jau žinoma, kad mašinų savininkai patyrė apie 100 tūkstančių litų nuostolių

Prekybos aikštelė, kurioje įsiplieskė gaisras, naktimis nesaugoma. Jos vartai užrakinami, o viduje paleidžiamas šuo.

Tamsą nušviečiančias liepsnas pastebėjo kitos netoliese esančios aikštelės sargas. Jis ir iškvietė policiją. Bendrojo pagalbos centro operatoriai pranešimą gavo likus trylikai minučių iki 3 valandos. Atskubėję ugniagesiai užgesino degančius automobilius.

Keturi iš jų sudegė nepataisomai. Vienas apdegė stipriai, o dar trys mašinos nestipriai nukentėjo nuo karščio. Penki iš degusių automobilių priklauso vienam Utenos gyventojui. Kitų mašinų savininkai gyvena kituose miestuose. Automobiliai buvo atgabenti iš užsienio parduoti ir dar nebuvo užregistruoti Lietuvoje. 

„Jauniausia“ ugnies suniokota mašina – „Seat Alhambra“ buvo pagaminta 2009 metais. Yra įtarimų, kad gaisras galėjo kilti dėl netvarkingos vieno iš automobilių instaliacijos. Pirminis gaisro židinys galėjo būti vienas iš prieš keliolika metų pagamintų „Volkswagen Sharan“ automobilių. 

Utenos APGV priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektoriaus Dainiaus Steiblio teigimu, tiksli gaisro priežastis kol kas nėra nustatyta, todėl bus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nors pirminės apžiūros metu tyčinio padegimo ženklų nepastebėta,  bus tiriamos visos įmanomos gaisro versijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.