Rekordinis iškvietimų skaičius stebina net pačius išminuotojus

Balandžio mėnesį Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariams išminuotojams buvo tikras darbymetis. Tokio iškvietimų skaičiaus neprisimena ir kuopos senbuviai.

Balandžio mėnesį Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariams išminuotojams buvo tikras darbymetis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Balandžio mėnesį Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariams išminuotojams buvo tikras darbymetis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-03 14:18, atnaujinta 2018-02-14 09:01

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, nuo balandžio 1 d. Sprogmenų neutralizavimo kuopos kariai įvykdė 251 nesprogusių standartinių sprogstamųjų užtaisų neutralizavimo operaciją, buvo sunaikinta 494 įvairūs sprogstamieji užtaisai. Kariai sunaikino 270 artilerijos sviedinių, 10 aviacijos bombų, 116 minosvaidžių minų, 88 rankines granatas, 6 raketas, po 2 šaunamąsias granatas ir prieštankines minas ir 517 įvairaus kalibro šovinių.

Didžiausia sprogmenų neutralizavimo operacija J.Vitkaus inžinerijos bataliono kariai atliko balandžio 14 d. Čečėtos kaime, Kazlų Rūdos seniūnijoje. Jos metu kariuomenės išminuotojai sunaikino 109 artilerijos sviedinius. Daugiausiai operacijų per dieną atlikta balandžio 29 d. – tądien išminuotojų pagalbos Lietuvos Respublikos teritorijoje prireikė 19 kartų.

Sprogmenų neutralizavimo kuopos vadas kapitonas Arnoldas Anelauskas visų Inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo specialistų vardu dėkoja įvairių tarnybų atstovams už profesionalumą ir bendradarbiavimą atliekant sprogmenų neutralizavimo užduotis.

Vadas taip pat dėkoja visiems žmonėms, kurie aptikę daiktus, panašius į sprogmenis, apie juos nedelsdami informuoja telefonu 112, patys jų neliečia ir nerizikuoja savo ir aplinkinių gyvybėmis, o į pagalbą pasikviečia specialistus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.