Nardyti į Maltą išskridusi Šiaulių teisininkė namo grįš karste

Ilgametės Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėjos, vėliau advokate dirbusios 52 metų Danguolės Bajorinienės aistra nardymui baigėsi tragiškai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-05-24 13:43, atnaujinta 2018-02-13 13:52

Praėjusią savaitę į Maltą su kitais nardymo aistruoliais išvykusi šiaulietė teisininkė namo grįš karste.

Dėl kol kas nenustatytų priežasčių nardytojos gyvybė Maltos pakrantėje užgeso pirmadienį.

Mirties priežastį nustatys ekspertai

Nardymo aistruolius jungiančios asociacijos „Nardymo akademija“ įkūrėjas Andrius Albrikas portalui lrytas.lt patvirtino, kad nardyti į Maltą išvykusi D.Bajorinienė netikėtai mirė, tačiau kol šis įvykis nebus ištirtas, atsisakė teikti bet kokią informaciją.

Nepatvirtintais duomenimis, pirmadienį su kolegomis nardyti susiruošusi D.Bajorinienė jautėsi prastai.

Kalbama, kad nepaisydama blogos savijautos šiaulietė nusprendė nepraleisti progos ir panerti po vandeniu.

Tačiau panėrus moteriai pasidarė bloga. Ji tai ženklais parodė savo kolegoms ir iškilo į paviršių. Jachtoje D.Bajorinienės būklė pagerėjo, tačiau po kurio laiko jai vėl pasidarė bloga.

Apie nelaimę buvo pranešta medikams, kurie su nardytojais sugrįžtančios jachtos laukė krante. Plaukiant į krantą nardytoją bandyta gaivinti.

Tačiau išgelbėti lietuvės gyvybės nepavyko ir krante ją pasitikusiems medikams.

Dėl ko mirė nardyti susiruošusi šiaulietė, atlikus jos skrodimą nebuvo nustatyta. Norint tai išsiaiškinti, buvo paskirti pakartotiniai tyrimai.

Dalyvavo advokatų susirinkime

Žinia apie netikėtą D.Bajorinienės mirtį sukrėtė ją pažinojusius žmones.

„Dar praėjusį šeštadienį kartu su ja vykome į visuotinį advokatų susirinkimą Vilniuje. Danguolės nuotaika buvo puiki. Ji dėl nieko nesiskundė.

Grįžtant iš Vilniaus Danguolė netgi pasidžiaugė, kad viskas puikiai sekasi: vaikai užauginti yra savarankiški, todėl ji pati dabar gali pagyventi ir dėl savęs. Tai buvo labai energinga ir nuoširdi moteris.

Prieš kelerius metus nardymu susidomėjusi Danguolė labai laukė išvykos į Maltą“, - sakė viena D.Bajorinienės kolegė.

Teisėjos mantiją nusivilko savo noru

Ilgą laiką Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja dirbusi D.Bajorinienė teisėjos mantiją savo noru nusivilko 2007-ųjų vasarą.

Palikti teismą D.Bajorinienę paskatino per didelis apylinkės teismo teisėjui tenkantis darbo krūvis ir per mažas atlygis už šį darbą.

Iš teismo išėjusi D.Bajorinienė užsiėmė advokato praktika – ji Šiauliuose turėjo savo kontorą.   Pastaruoju metu D.Bajorinienė savo kontorą įkūrė ir Biržuose, į šį miestą ji pas klientus vykdavo antradieniais ir ketvirtadieniais.

Pasak kolegų, profesionalia teisininke buvusi D.Bajorinienė, klientų nestokojo.

Laisvalaikį skyrė sportui ir nardymui

Pastaruoju metu šiaulietė advokatė ėmė aktyviai sportuoti. Kolegos netruko pastebėti pastangų sporto salėje rezultatus – moteriai dėl figūros pokyčių teko atnaujinti ir savo garderobą.  

Nardymu D.Bajorinienė susidomėjo prieš kelerius metus. Išlaikiusi nardymo kursus ir išmokusi savarankiškai nardyti šiaulietė teisininkė nardė įvairiuose vandens telkiniuose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Pernai D.Bajorinienė su nardymo aistruoliais vyko nardyti į Egiptą.

Balandžio 10-ąją savo 52-ąjį gimtadienį paminėjusi šiaulietė advokatė nardyti į Maltą išvyko praėjusią savaitę. Išvyka turėjo trukti savaitę, tačiau ji tragiškai baigėsi jau viešnagės Maltoje pradžioje.

Du D.Bajorinienės vaikai: sūnus ir dukra – yra jau suaugę, abu gyvena ir dirba Didžiojoje Britanijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.