Pievoje – mirtini bebrų spąstai

Dėl melioracijos griovyje gyvenančių bebrų atsiradusi įgriuva tapo mirtinais spąstais Biržų rajono gyventojui. Į šlaite esančią išgraužą įvažiavęs traktorius griuvo ir mirtinai prispaudė traktorininką.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jul 5, 2014, 9:59 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:29 AM

Nausėdžių kaimo ganykloje nuo aukšto šlaito nuvirtusį traktorių ir po juo prispaustą negyvą 62 metų Algį V. ugniagesiai iškėlė penktadienį paryčiais.

Gelbėjimo tarnybos į nelaimės vietą nuskubėjo likus pusvalandžiui iki penktos valandos. Žuvusįjį rado jo sesuo.

Ketvirtadienį Algis V. talkininkavo kaimynui. Vyras prie traktoriaus prisikabino vartytuvą ir vartė lauke džiūvantį šieną. Vakare baigęs darbą jis išvažiavo į namus, esančius maždaug už pusantro kilometro.

Algis V. gyvena Nausėdžių kaime su vyresniąja seserimi. Moteris tą vakarą buvo nuvažiavusi į kaimo kultūros namus, kartu su kitais bendruomenės nariais rengėsi „Tautiškos giesmės“ giedojimui. Grįžusi į namus ji nepastebėjo, kad nėra brolio.

Tik naktį suprato, kad jis negrįžo. Moteris paskambino kaimynui, kuriam Algis V. talkino. Jis pasakė, kad talkininkas vakare traktoriumi per ganyklas išvažiavo namo.

Sunerimusi, kad galėjo įvykti nelaimė, moteris vos prašvitus kartu su kaimynu išvažiavo ieškoti brolio ir rado jį kartu su traktoriumi nuvirtusį nuo aukšto šlaito į melioracijos griovį. Vyras žuvo likus vos puskilometriui iki namų.

Žinoma, kad Algis V. prieš kelerius metus buvo praradęs teisę vairuoti, tačiau nepaisydamas draudimo vis viena važinėjo traktoriumi ir talkindavo kaimynams.

Kad jo nesustabdytų ir nepatikrintų kelių policijos pareigūnai, traktorininkas važinėdavo ne keliais, bet laukais.

Kaimynų nuomone, traktoriaus ratas pateko į bebrų padarytą duobę. Vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės ir kartu su ja nuvirto žemyn į griovį.

Panaši nelaimė Biržų rajone įvyko prieš kelerius metus.

Tą sykį į bebrų išraustą duobę pakliuvęs traktorius taip pat virto ir mirtinai sužalojo vairuotoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.