Pasieniečiai išgelbėjo miškuose klaidžiojusią grybautoją

Pasieniečiai išgelbėjo Varėnos rajono miškuose pasiklydusią 77-erių grybautoją. Jos paieškai buvo pasitelkti ir kinologai su šunimis, ir pasieniečių sraigtasparnis. Moterį, kuri klaidžiojo apie 30 kilometrų, pareigūnai rado miške išsekusią ir negalinčią paeiti.

Pasieniečiai išgelbėjo daugiau nei parą Varėnos rajono miškuose klaidžiojusią grybautoją.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pasieniečiai išgelbėjo daugiau nei parą Varėnos rajono miškuose klaidžiojusią grybautoją.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2014, 11:05 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:12 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šeštadienį apie 20 val. 30 min. į VSAT Varėnos rinktinės Kabelių užkardą kreipėsi moteris, kuri paprašė sieną su Baltarusija saugančių pasieniečių padėti surasti dingusią jos motiną. 77-erių Varėnos rajono gyventoja šeštadienį apie 10 val. išėjo grybauti Varėnos rajono Grybaulios kaimo ribose. Kai ji po kelių valandų negrįžo, artimieji sunerimo ir bandė pradingėlės ieškoti patys. Rasti grybautojos jiems nepavyko, todėl pagalbos kreiptasi į pasieniečius.

Kabelių užkardos pareigūnai, tarp kurių buvo ir kinologai su šunimis, iškart nuvyko į dingusiosios dukters nurodytą vietą ir iššukavo pasienio su Baltarusija apylinkės. Paieška buvo nesėkminga, o sutemus apie 23 val. ji buvo nutraukta.

Nuspręsta pasitelkti pasieniečių sraigtasparnį, aprūpintą termovizine įranga. Iš VSAT aviacijos bazės Trakų rajono Paluknio kaime pakilusio sraigtasparnio „Eurocopter“ įgulos veiksmus koordinavo kartu skridęs Varėnos rajono policijos pareigūnas. Aplinkiniai miškai pradėti tikrinti jau sekmadienį, po vidurnakčio praėjus maždaug valandai. Apie 3 valandas trukusi paieška buvo nesėkminga.

Sekmadienį išaušus Varėnos rinktinės pasieniečiai ją pratęsė. Apie 16 val. 30 min. miške Marcinkonių kaimo apylinkėse Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai aptiko nelaimėlę. Daugiau nei parą klaidžiojusi ir naktį miške praleidusi moteris gulėjo ant žemės, buvo išsekusi ir nebegalėjo paeiti. Vėliau buvo paskaičiuota, kad nuo tos vietos, kur ji pradėjo grybauti, iki vietovės, kur pasieniečiai ją rado, Varėnos rajono gyventoja miškais klaidžiojo apie 30 kilometrų.

Iškvietę greitąją pagalbą pasieniečiai nelaimėlę nunešė į savo tarnybinį visureigį ir skubiai nugabeno į Kabelių užkardą. Į ją atvykę medikai 77-erių moterį išvežė į Varėnos ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.