Pramoga ant laipiojimo sienos moteriai Vilniuje kainavo gyvybę

Ketvirtadienį po pietų sostinės pareigūnai gavo pranešimą, kad prie Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės įvyko nelaimė - nukrito konstrukcija ir prispaudė jauną moterį.

Sveikatingumo renginį Vilniuje aptemdė moters žūtis.<br>D.Umbraso nuotr.
Sveikatingumo renginį Vilniuje aptemdė moters žūtis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Jul 17, 2014, 5:19 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:58 PM

Anot liudininkų, nelaimė įvyko per apdovanojimų ceremoniją. Laipiojimui uolomis skirta siena nuvirto ir mirtinai sužalojo jauną moterį. Ji mirė nuo sunkių galvos sužalojimų.

Policijos duomenimis, nelaimė įvyko apie 15 val. 50 min.

Tiesa, laipiojimo sienos savininkų teigimu, toną sverianti siena negalėjo lyg niekur nieko nuvirsti ant šono - ją turėjo kas nors išjudinti. Spėjama, kad ją nuvertė neatsargiai besielgę žmonės.

Vyko sveikatingumo renginys

Ketvirtadienį prie Baltojo tilto Vilniuje esančiame sporto aikštyne vyko vaikų sveikatingumo renginys – krepšinio turnyras „Kai sportas suvienija mus!". Pasak liudininkų, auka tapusi moteris dėvėjo pomidoro kostiumą ir linksmino renginio dalyvius.

Krepšinio turnyre dalyvavo daugiau nei 200 vaikų iš Vilniaus miesto ir Vilniaus bei Šalčininkų rajonų.

Vaikai rungėsi gatvės krepšinio varžybose. Laisvu nuo varžybų metu jaunieji sportininkai galėjo pažaisti paplūdimio tinklinį, išbandyti jėgas kitose sporto rungtyse.

Nelaimė įvyko vykstant renginio apdovanojimo ceremonijai. Prie Baltojo tilto buvusi 6 metrų aukščio muliažinė laipiojimo siena staiga nuvirto ant greta buvusios moters. Liudininkų pasakojimu, ji šioje šventėje vaidino Vitaminuką Tuką, vilkėjo ryškiai raudonu išsipūtusiu pomidoro formos kostiumu.

35 metų moterį iš po sienos ištraukė renginyje budėję greitosios pagalbos medikai. Tačiau jie nukentėjusiajai niekuo padėti negalėjo. Ji buvo mirusi.

Moterį bandyta užtempti?

Renginiui sertifikuotus statybinius pastolius davė aktyvių renginių organizavimo bendrovė „Montis magia“. Šios bendrovės savininkas Andrius Smirnovas portalui lrytas.lt sakė, kad nelaimė greičiausiai įvyko dėl pačių žmonių kaltės, o ne dėl netinkamos konstrukcijos.

Jis pasakojo, kad tokia siena sveria daugiau nei toną, todėl vėjas jos nuversti negalėjo, juolab, kad ketvirtadienį Vilniuje oras buvo tykus.

„Ten buvo bandyta užtempti žmogų į viršų. To negalima iš esmės negalima daryti. Traukiant žmogų į viršų, virvė yra traukiama iš šono. Šis įvykis yra susijęs ne su įranga, o su neteisingu žmogaus padarytu veiksmu“, – sakė A.Smirnovas.

Paprastai kalbant, žmonės bandydami užtraukti moterį viršun, išjudino ir pačią sieną.

Jis pasakojo, kad paprastai, tai yra saugomas procesas, kai stovima apačioje ir tuo metu naudojantis specialia įranga lipama į viršų.

Jis teigė, kad virvę turėjo tempti net ne vienas žmogus, o būrys – šią sieną labai sunku išversti. Pagal techninius reikalavimus, statybose tokie pastoliai gali stovėti ir jie yra saugūs.

„Jeigu žmogus liptų neprisisegęs, tai jis nukristų. Tai būtų neteisingas žmogaus veiksmas. Čia lygiai tas pats, jeigu mūsų bendrovė duotų dviračius, o juo bandytų važiuoti  ir susižalotų to nemokantis daryti žmogus“, – kalbėjo A.Smirnovas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į įvykio vietą po nelaimės atvyko policijos ekspertai, kurie pradėjo aiškintis, dėl ko siena nuvirto.

Žuvo Visuomenės sveikatos centro darbuotoja

Penktadienio  rytą Policijos departamentas išplatino pranešimą, kuriame informuojama, jog žuvo Vilniaus m. savivaldybės Visuomenės sveikatos centro darbuotoja.

Kaip rašoma pranešime, ketvirtadienį apie 15 val. 45 min. Vilniuje, Upės g., prie Baltojo tilto, sporto ir sveikatingumo renginyje vaikams „Kai sportas suvienija mus“, vaidinimo metu, nuvirto laipiojimo sienelė ir mirtinai sužalojo Vilniaus m. savivaldybės Visuomenės sveikatos centro darbuotoją, gimusią 1979 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.