Vilniuje apsivertė dujovežio cisterna, sustojo troleibusai

Visos Vilniaus specialiosios tarnybos penktadienį buvo sukeltos ant kojų gavus pranešimą apie apsivertusią dujovežio cisterną. Žmonės, pirminiais duomenimis, nenukentėjo. Tačiau avarija visiškai sutrikdė visuomeninio transporto judėjimą.

Eismo įvykis sutrikdė eismą judrioje sankryžoje.<br>T.Bauro nuotr.
Eismo įvykis sutrikdė eismą judrioje sankryžoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jul 25, 2014, 12:04 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:56 PM

Pranešimą apie nelaimę pareigūnai gavo apie 10 val. 52 min. Buvo pranešta, kad Laisvės pr. ir Pilaitės pr. sankryžoje, ties viaduku, nuo dujovežio atsikabino cisterna ir apvirto.

Apie nelaimę pranešęs įvykio liudininkas taip pat informavo, kad dujos iš cisternos nesiveržia.

Į įvykio vietą nuskubėjo policijos patruliai, ugniagesiai ir greitosios pagalbos medikai.

Apsivertusi cisterna sutrikdė transporto eismą Laisvės pr. ir Pilaitės pr. čia nusidriekė transporto grūstys.

Policija aptvėrė įvykio vietą ir pradėjo reguliuoti eismą.

Žmonės, pirminiais duomenimis, per incidentą nenukentėjo.

Nors dujos iš cisternos nesiveržė, ugniagesiai įvykio vietoje nuobodžiauti neturėjo kada. Jie pradėjo aušinti apvirtusią cisterną, kad šį neperkaistų. Kadangi tiesiai virš apvirtusios cisternos yra troleibusų laidai, elektra kontaktiniame tinkle buvo atjungta. Važiavę Lazdynų link troleibusai sustojo.

Policija leidžia transporto eismą viaduku greta nelaimės vietos, tačiau apačioje judėjimas kol kas sustabdytas. Uždrausta sukti iš Laisvės pr. į Pilaitės pr. Eismas apribotas bei reguliuojamas ir Pilaitės pr. Vėliau eismas saugumo sumetimais sustabdytas ir viaduku.

Buvo planuojama, kad likviduojant avarijos pasekmes dujos visų pirma bus perpumpuotos į kitą cisterną, o vėliau bus bandoma su krano pagalba apsivertusią priekabą pastatyti ant ratų. Tačiau vėliau nuspręsta cisterną atversti neperpumpavus dujų. Dujų perpumpavimui sutrukdė techninės problemos.

Kad įvykio vietoje galėtų dirbti specialus kranas, miesto tarnyboms teko atjungti troleibusų laidus.

Praėjus trims valandoms po avarijos Vilniaus savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad incidentas smarkia sutrikdė visuomeninio transporto eismą. Gyventojams siūloma rinktis alternatyvius maršrutus, kadangi net ir likvidavus avarijos pasekmes, dar teks sutvarkyti troleibusų laidus.

Apie 15 val. 07 min. policija pranešė, kad cisterna jau buvo pakelta ir išvežama iš eismo įvykio vietos. Tuo pat metu iš dalies jau buvo leidžiamas eismas Laisvės prospektu, važiuojant  nuo Lazdynų link Pašilaičių, iš Laisvės prospekto jau buvo leidžiama pasukti į dešinę – į Narbuto gatvę.

Apie 15 val. 26 min. Vilniaus savivaldybė pranešė, kad ties avarijos vieta pilnai atkurtas visuomeninio transporto judėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.