BMW bandė sprukti nuo policijos: vienas žmogus žuvo, du sužeisti

Vienas žmogus žuvo, du buvo sužaloti ir du atsidūrė policijoje šeštadienį paryčiais automobilio BMW vairuotojui Vilniaus rajone bandant išvengti policijos patikrinimo.

Per avariją netoli Kenos kaimo vienas žmogus žuvo ir du buvo sužaloti.<br>Lrytas.lt nuotr.
Per avariją netoli Kenos kaimo vienas žmogus žuvo ir du buvo sužaloti.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Oct 4, 2014, 12:39 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:11 PM

Incidentas po 4 val. ryto įvyko kelyje Vilnius-Šumskas, ties Kenos kaimu. Čia nuo kelio nuskriejo, trenkėsi į medį ir vertėsi automobilis BMW, kuriuo važiavo penki neblaivūs jaunuoliai. Vėliau jie pasakojo, kad automobiliu važiavo nuo Šumsko link Vilniaus link.

Pakeliui automobilis BMW prasilenkė su policijos mašina. BMW vairuotojas savo bendrakeleiviams pasakė, kad veidrodėlyje mato, kaip policija apsisuka ir, matyt, bandys juos stabdyti. Todėl jaunuoliai nusprendė sprukti.

Tuo tarpu pareigūnai vėliau pasakojo, kad prasilenkę su keistai važiuojančiu automobiliu BMW iš tiesų nusprendė jį patikrinti. Kol pareigūnai apsisuko, BMW jau buvo dingęs iš jų akiračio. Tik vienoje vietoje šalikelėje į viršų kilo dulkių stulpas. Privažiavę tą vietą, pareigūnai aptiko nuo kelio nuskriejusį automobilį.

Aiškėja, kad jaunuolių ekipažas toli nenuvažiavo. Vos tik nusprendę sprukti nuo pareigūnų ir padidinę greitį, jie iš karto nuskriejo nuo kelio, trenkėsi į medį, jį nulaužė ir vertėsi. Saugos diržais neprisisegę vaikinai iš priekio nuskriejo į galą.

Avarijos vietoje gelbėtojų neprireikė, žmonės patys išsiropštė iš mašinos. Vienas vaikinas dar sugebėjo išropoti iš apsivertusio BMW ir netrukus mirė. Pirminiais duomenimis, jis gali būti automobilio vairuotojas. Tačiau šią informaciją policija dar tikrina.

Per incidentą buvo sužaloti dar du automobilio keleiviai. Jie nuvežti į ligoninę. Dar du vaikinai išvežti į policiją apklausai.

Visi automobiliu važiavę jaunuoliai yra 18-25 metų amžiaus. Jie – skirtingų aplinkinių kaimų gyventojai.

Sekmadienio rytą Policijos departamentas išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog vaikinai važiavo moteriai priklausančiu automobiliu.

Kaip rašoma pranešime, šeštadienį apie 4 val. 5 min. Vilniaus r., kelio Vilnius-Šumskas 26 km, 1971 m. gimusios moters automobilis BMW 730, kelio vingyje nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į medį ir apvirto.

Eismo įvykio metu žuvo automobiliu važiavęs R.K. (gim. 1996 m.) ir sužaloti kartu važiavę D.B. (gim. 1989 m.), kuris dėl pilvo sumušimo paguldytas į ligoninę, bei J.J. (gim. 1990 m.), kuriam nustatyta dešinio peties, riešo ir galvos sumušimų, ir M.J. (gim. 1989 m.), kuriam diagnozuotas veido nubrozdinimas.

D.B. ir M.J. gydomi ambulatoriškai.

Kas vairavo automobilį, nustatinėjama.

Vilniaus rajono policija dėl įvykio pradėjo tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.