Išminuotojai Klaipėdos r. rado 2 tūkst. artilerijos sviedinių

Ketvirtadienį ir penktadienį Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai išminuotojai Sendvario seniūnijoje (Klaipėdos r.) rinko rekordinį kiekį – apie 2 tūkst. – artilerijos sviedinių. Apie šaudmenis, buvusius 2 m gylyje, pranešė komunikacijas vedantys darbininkai.

Kariuomenės išminuotojai Klaipėdos rajone rado apie 2 tūkst. artilerijos sviedinių.<br>I.Budzeikaitės nuotr.
Kariuomenės išminuotojai Klaipėdos rajone rado apie 2 tūkst. artilerijos sviedinių.<br>I.Budzeikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 9:41 PM

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, dėl didelio kiekio sprogmenų, išminavimo operacija, prasidėjusi ketvirtadienio pavakare, dar ir po paros nebuvo baigta. Surastus sprogmenis planuojama naikinti brig. gen. Povilo Plechavičiaus poligone, esančiame šalia Klaipėdos.

Pasak operacijos vietoje dirbančio išminuotojo vyresniojo seržanto Laimono Jočėno, rasti „Oerlikon” sistemos mažo kalibro 22 mm artileriniai šaudmenys, naudoti nacių priešlėktuvinės gynybos padalinių II pasaulinio karo metų pabaigoje apie 1944 m. Kiekviename sprogmenyje yra po 17 g padidinto galingumo sprogstamos medžiagos.

Tokio kalibro ir tokio kiekio sprogmenys šiais metais Klaipėdos rajone surasti pirmą kartą. Pasak kariuomenės išminuotojų, tikėtina, kad šioje vietovėje stovėjo priešlėktuvinis pabūklas, kurio užduotis buvo ginti padalinių pozicijas nuo sovietų aviacijos antskrydžių.

Klaipėdos mieste ir rajone šiais metais buvo įvykdyta 118 sprogmenų neutralizavimo operacijų, tai sudaro apie 10 proc. visų operacijų Lietuvos teritorijoje.

Lietuvos kariuomenės išminuotojai įspėja gyventojus – aptikus sprogmenį jo neliesti ir informuoti policiją bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją