Per avariją sudužo penkiolikamečio svajonė įsigyti automobilį

Antradienį po pietų Telšiuose, Palangos gatvėje, automobilio „Renault Megane“ nesuvaldęs penkiolikametis atsidūrė ligoninėje. Šalia jaunojo vairuotojo sėdėjęs keleivis, pensinio amžiaus transporto priemonės savininkas, taip pat išgabentas į ligoninę.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Oct 21, 2014, 11:52 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 4:17 AM

Baiminasi pakliūti už grotų

Policininką išvydęs nepilnametis vairuotojas susiėmė už galvos ir graudžiai pravirko. Raminamas paauglys prasitarė labai bijantis pakliūti į areštinės kamerą.

„Renault Megane“ nesėkmingai vairavęs telšiškis skundėsi svaigstančia galva ir didžiuliu šoku. Paauglys tikino, kad avarija įvyko dėl to, kad jam esą vairuojant užsikirto „gazas“. Tačiau, žinovų teigimu, vaikas greičiausiai sumaišė greičio ir stabdžio pedalus.

Jaunojo vairuotojo teigimu, iš garbaus amžiaus nepažįstamojo jis norėjęs pirkti automobilį. Paprašė  išbandyti, kaip važiuoja mašina, ir savininkas sutiko, nors iš berniuko išvaizdos aiškiai buvo matyti, kad jis nėra sulaukęs pilnametystės.

Galva išdaužė priekinį stiklą

Neapgalvotas sprendimas senoliui kainavo mašiną ir traumas. „Renault Megane“ sudaužyta, o pats senjoras, pirminiais duomenimis, patyrė sunkią galvos traumą. Nuo mašinos smūgio į tvorą keleivis, greičiausiai nesegėjęs apsaugos diržo, galva rėžėsi į priekinį stiklą. Smūgio būta tokio stipraus, kad žmogaus galva stikle pramušė skylę.

Per avariją išsiskleidė tik vairuotojo oro pagalvė. Susirinkusieji kalbėjo, kad keleivį nuo žūties išgelbėjo salone pakabintas kryželis.

Garsiai suabejojus paauglio ketinimu pirkti automobilį, jis patikino tikrai ieškantis keturratės transporto priemonės. Už „Renault Megane“ savininkas esą prašęs 3000 litų.

Keturių vaikų šeimoje augantis berniukas paaiškino, kad šiuo metu tokių pinigų neturintis, tačiau jis tikėjosi gauti iš tėvo, kuris gyvena atskirai nuo šeimos.

Automobiliai berniukui susuko galvą

Atrodo, automobiliai paaugliui tikrai susuko galvą. Į avarijos vietą susirinkę vyrai atpažino berniuką: esą jis vaikštinėjo po garažų bendriją ir klausinėjo, ar kuris iš jų neparduoda mašinos.

Su „Renault Megane“ savininku nepilnametis susipažino atsitiktinai, vaikas esą pats užkalbino suaugusįjį, o šis, pasirodo, planavo parduoti automobilį. Šioje istorijoje didžiausia bėda ta, kad senjoras leido vaikui sėsti prie vairo.

Iš įvykio vietos abu sužalotieji išvežti skirtingais Telšių greitosios medicinos pagalbos automobiliais.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas portalui lrytas.lt teigė, jog automobilio savininkas atsakys administracine tvarka už tai, kad perdavė vairuoti transporto priemonę asmeniui, neturinčiam teisės jos vairuoti. Jam gresia bauda nuo 200 iki 400 litų.

Tačiau, atrodo, pažeidėjui kur kas griežtesnė ƒ„bauda“ jau pritaikyta - per avariją smarkiai aplamdytas automobilis, kurio remontui šimtinių tikrai neužteks. Be to, gali tekti atlyginti Palangos gatvės gyventojui padarytą turtinę žalą – sumokėti už avarijos metu aplamdytą kaltinę tvorą.

Dėl automobilių per anksti pamišusio berniuko mamytei teks apsilankyti policijoje ir teisme. Pasak pareigūno D.Razmino, motinai gresia atsakomybė už tėvų valdžios nepanaudojimą arba panaudojimą priešingai vaiko interesams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.