Medžiotojas šovė į stirną, bet pataikė į kitą medžiotoją

Praėjusį savaitgalį per Beržėnų (Kelmės raj.) kaimo miške vykusią medžioklę nukentėjo vienas medžiotojas – 53 metų vyrui kitas medžiotojas netyčia peršovė koją.

Kelmės policija tiria aplinkybes incidento medžioklėje, kai į stirną šovęs medžiotojas pataikė kitam medžiotojui į koją.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kelmės policija tiria aplinkybes incidento medžioklėje, kai į stirną šovęs medžiotojas pataikė kitam medžiotojui į koją.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 27, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 1:54 PM

Nelaimė sekmadienį 9 val. 30 min. įvyko per varomąją medžioklę. Blaivus medžiotojas 51 metų A.F. iš lygiavamzdžio medžioklinio šautuvo, šaudamas į stirną, netyčia pataikė į už flango linijos stovėjusį kitą medžiotoją. Koją medžiotojui sužalojęs šūvis buvo paleistas iš 95 metrų atstumo.

Per incidentą nukentėjęs medžiotojas dėl šautinės žaizdos kojoje paguldytas į ligoninę.

Apie miške nutikusią nelaimę buvo pranešta policijai ir aplinkosaugininkams. Kolegą sužalojęs A.F. buvo apklaustas. Nustatyta, kad Pašilėnų medžiotojų būrelio medžioklės plotuose vykusioje medžioklėje dalyvavo 16 medžiotojų.

Per pirmąjį žvėrių varymą buvo paleisti 5 šūviai. Pavyko sumedžioti dvi stirnas ir lapę.

Spėjama, kad medžiotoją sužalojo į stirnos patelę paleista ir rikošetu atšokusi 6 mm grankulkė.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Iš kolegą sužalojusio medžiotojo paimtas ginklas bei medžioklės dokumentai. Kelmės rajono agentūros aplinkosaugininkai patikrino visų, medžioklėje dalyvavusių medžiotojų bilietus, leidimus ginklams, medžioklės lapą ir licencijas medžiojamiesiems gyvūnams sumedžioti. Šiuos dokumentus patikrinę aplinkosaugininkai jokių pažeidimų nenustatė.

Policijos pareigūnai patikrino visų medžiotojų blaivumą. Pirminiais duomenimis, visi medžioklės dalyviai buvo blaivūs.   

Kas kaltas dėl šio įvykio, paaiškės atlikus ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.