Blaivus Vilniaus policininkas suvažinėjo penkiolikmetę

Vilniuje blaivaus policininko vairuojamas automobilis pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir mirtinai sužalojo per gatvę ėjusią penkiolikmetę.

Vilniuje blaivaus policininko vairuojamas automobilis pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir mirtinai sužalojo per gatvę ėjusią penkiolikmetę.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniuje blaivaus policininko vairuojamas automobilis pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir mirtinai sužalojo per gatvę ėjusią penkiolikmetę.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 30, 2014, 9:15 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 4:43 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienį 19 val. 10 min. Vilniuje, Pilaitės pr., nuosavas automobilis „VW Sharan“, kurį vairavo neuniformuotas ne tarnybos metu, pirminiais duomenimis, blaivus, Vilniaus apskrities VPK Vilniaus m. 4-ojo policijos komisariato postinis A.A. (gim. 1972 m.), partrenkė ir mirtinai sužalojo per gatvę nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusią 1999 m. gimusią nepilnametę.

Po avarijos, kaip ir numato procedūros, tyrimui dar paimta pareigūno kraujo.

Kūnas nublokštas už 80 metrų

„Dėl kaltės nieko nenoriu komentuoti - viską parodys tyrimas, nes aplinkybės yra labai miglotos. Nenoriu nieko iš anksto komentuoti ir iš anksto kaltinti. Kai visi liudytojai bus apklausti, visos ekspertizės padarytos, tada bus galima komentuoti“, - per ketvirtadienį surengtą spaudos konferenciją ketvirtadienį sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Paklaustas, kaip paaiškinti, kad įvykio vietoje nematyti automobilio stabdymo žymių, o žuvusios kūnas gulėjo už maždaug 80 metrų nuo perėjos, K.Lančinsko tvirtino, jog pagal nuotraukas galima spėti, kad mergina kurį laiką buvo vežama ant variklio dangčio.

Policijos pareigūnas, kuris vairavo automobilį, policijoje tarnauja apie 20 metų. Pastaruoju metu jis nedirbo - dėl problemų su nugarą jam trečią savaitę buvo pratęstas nedarbingumo laikotarpis. Tuo metu žurnalistai sakė pareigūno automobilyje pastebėję darbinius rūbus, aptaškytus tinku.

Perėją ketinta panaikinti

„Perėjos saugumo klausimas yra ne policijos reikalas, čia savivaldybės reikalas. Ta pėsčiųjų perėja yra tokia, kaip tos pėsčiųjų perėjos, kurių, mano manymu, neturėtų būti“, - sakė K.Lančinskas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius sakė, kad 2012 metais šią perėją norėta panaikinti arba padaryti reguliuojamą. Šiemet policija su savivaldybės atstovais apžiūrėjo perėją ir nutarė esant galimybei padaryti ją reguliuojamą.

Policijos atstovai išreiškė apgailestavimą, kad nei pėstieji, nei vairuotojai nesidomi ir nežino įsigaliojusių naujų Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Nubaudžiama daugiau pėsčiųjų

„Daug nelaimių tikrai išvengtume, jeigu prieš eidami į perėją apsižvalgytume, įsitikintume, kad yra saugu, važiuodami pristabdytume prieš perėją, parodytume posūkį rikiuodamiesi ir nelenktume iš dešinės. Kada susideda didelis transporto kiekis, noras lėkti ir neatsakingumas, o jeigu dar kažkas alkoholio išgeria, pasekmės aiškios.

Jeigu Lietuva būtų labai turtinga, galima būtų ant kiekvienos sankryžos pastatyti po policininką, tačiau tai vis tiek neišgelbės - visi važiuos pagal taisykles, kol bus matomas policininkas. Kai pravažiuos policininką, vėl prasidės cirkas, kas matyti keliuose“, - tvirtino K.Lančinskas.

Kelių policijos vadovas sakė, kad šiemet Vilniuje nubausta keturis kartus daugiau pėsčiųjų - jie sudaro 60 proc. visų Kelių eismo taisyklių pažeidėjų.

Kaip elementaraus saugumo nepaisymo pavyzdį policija nurodė merginą, kuri ėjo per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją su ausinuku ir dar žiūrėdama į delninuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.