Baisogaloje traukinys sutraiškė automobilį, žuvo 18-metis

Visos Radviliškio specialiosios tarnybos buvo sukeltos ant kojų penktadienį gavus pranešimą, kad Baisogalos miestelyje susidūrė keleivinis traukinys ir lengvasis automobilis. Per incidentą žuvo automobilio vairuotojas.

Baisogaloje keleivinis traukinys susidūrė su lengvuoju automobiliu „Volvo“.<br>R.Vitkaus nuotr.
Baisogaloje keleivinis traukinys susidūrė su lengvuoju automobiliu „Volvo“.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2015, 2:51 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:22 PM

Pranešimas apie incidentą gautas apie 14 val. 38 min.

Į įvykio vietą nuskubėjo policijos patruliai, ugniagesiai gelbėtojai ir greitosios pagalbos medikai.

Atskubėję į avarijos vietą gelbėtojai, pareigūnai ir medikai išvydo kraupų vaizdą. Automobilis „Volvo“ buvo visiškai suniokotas ir palindęs po traukiniu. Automobilio vairuotojas buvo miręs.

Nustatyta, kad automobilis priklauso Radviliškio r. 46 metų gyventojui. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 18-metis Pašakių kaimo gyventojas. Jaunuolis, kuriam kovo mėnesį būtų suėję 19-a, vairavo giminaičiui priklausantį automobilį.

Traukinio keleivė Gintarė redakcijai pranešė, kad avarija iš tiesų kraupi. Nuo traukinio smūgio į „Volvo“ nuo automobilio atšokęs priekinis stiklas nukrito ant bėgių greta sustojusio sąstato.

Lrytas.lt žurnalistas Ričardas Vitkus iš įvykio vietos praneša, kad automobilis „Volvo“ susidūrė su keleiviniu traukiniu, vykusiu maršrutu Klaipėda–Vilnius. Lengvasis automobilis, kaip spėjama, važiavo Baisogalos link.

Pervaža šioje vietoje yra gana plati, čia reikia kirsti nemažai bėgių. Garvežys, tempiantis keturis vagonus su keleiviais, rėžėsi į dešinę automobilio pusę ir prieš save stūmė maždaug 800 metrų, kol galutinai sustojo. Mašina beveik visa palindo po šilumvežiu.

Atvykę ugniagesiai iš karto suprato, kad, norint pasiekti žuvusiojo kūną, reikės nemažai padirbėti. Pirmiausia reikia atstumti patį traukinį, kad iš po jo būtų galima ištraukti sumaitotą transporto priemonę. Tik tada bus galima ištraukti palaikus.

Pirminiais duomenimis, automobiliu „Volvo“ važiavo vienas žmogus. Traukinio keleiviai nenukentėjo.

Traukinio mašinistas 52 metų Aleksandras įvykio vietoje lrytas.lt žurnalistui pasakojo, kad matė prie pervažos privažiavusį ir sustojusį automobilį.

„Aš jam dar pasignalizavau. O priartėjus jis staiga šoko į priekį ir netikėtai sustojo priešais“, – sakė mašinistas.

Kodėl „Volvo“ staiga sustojo prieš artėjantį traukinį, kol kas nežinoma. Ar užgeso variklis, ar vairuotojas taip pasielgė tyčia, dabar turės nustatyti tyrėjai.

Po susidūrimo šilumvežis toliau važiuoti nebegali. Jį pirmiausia turi apžiūrėti technikai. Traukinio keleiviai iki savo kelionės tikslo nuvežti autobusais.

Traukinių eismas ties Baisogala dėl šios avarijos buvo sutrikęs maždaug pusvalandį.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dėkojame traukinio keleivei Gintarei už pirmąsias nuotraukas iš įvykio vietos!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.