Iš eketės traukė žvejus

Latežerio ežere (Druskininkų sav.) žvejoję ir įlūžę trys meškeriotojai už išgelbėtą gyvybę turėtų būti dėkingi policijos pareigūnams, kurie, išvydę plūduriuojančius žmones, veikė greitai ir ryžtingai.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 25, 2015, 8:31 AM, atnaujinta Dec 2, 2019, 10:20 AM

Vakar rytą Druskininkų policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad Latežerio ežere (Druskininkų sav.) ties Ratnyčėlės upeliu įlūžo žmonės.

Į įvykio vietą išskubėjo du Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Druskininkų policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio patrulių ekipažai.

Druskininkų policijos komisariato pareigūnai – vyresnysis patrulis Artūras Svolkinas, vyriausieji patruliai Liutauras Ciparis, Donatas Suchanka, Modestas Kauzonas bei patrulis Edvinas Talačka, atvykę į įvykio vietą, apie 50 metrų nuo kranto pastebėjo įlūžusį ledą ir tris vandenyje plūduriuojančius žmones, kurie kaip įmanydami mėgina laikytis ant vandens paviršiaus.

Laiko apmąstymams nebuvo – patrulis E.Talačka nusivilkęs viršutinę uniformos dalį atsigulė ant ledo ir nušliaužė įlūžusių žmonių link. M.Kauzonas iš tarnybinio automobilio paėmė vilkimo lyną ir vieną jo galą padavė ledu šliaužiančiam kolegai.

Prišliaužęs prie skęstančios moters E.Talačka apsijuosęs lynu iš eketės pradėjo ją traukti. Krante likę pareigūnai, tempdami lyną, ją išvilko iš ežero.

Ant ledo likęs E.Talačka tęsė gelbėjimą. Sugriebęs į nelaimę pakliuvusį vyrą už pečių pareigūnas bandė jį ištraukti ant ledo paviršiaus, tačiau ledas dviejų žmonių svorio neišlaikė ir pagalbos prašantis vyriškis kartu su pareigūnu paniro po vandeniu.

Nuo nelaimės apsaugojo tiktai liemenį juosęs lynas, kurį stipriai laikė krante likę kolegos.

Į nelaimės vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai, pasinaudodami specialia įranga, greitai iš vandens ištraukė ir pareigūną su laikomu vyru, ir dar vieną skęstantį vyriškį.

Iš ledinio vandens gniaužtų išvaduotus nelaimėlius policininkai nuvedė į tarnybinį automobilį, kad kiek apšiltų.

Visi trys skendę asmenys – garbaus amžiaus Latežerio kaimo gyventojai: 54 metų moteris ir 81 metų bei 69 metų vyrai.

Pareigūnai sušalusius Latežerio gyventojus nuvežė į Druskininkų ligoninę, o patys, persivilkę sušlapusias uniformas, grįžo į tarnybą. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.