Baikerių sezono atidarymo šventė – su nelaimėmis

Pirmąjį gegužės savaitgalį šimtai baikerių atidarė motociklų sezoną. Pirmiausia motociklų variklių gausmas nuaidėjo Vingio parke. Deja, neišvengta incidentų – prireikė ir policijos, ir medikų pagalbos.  

Nukentėjusio baikerio draugai matė avariją ir sustojo jam padėti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nukentėjusio baikerio draugai matė avariją ir sustojo jam padėti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė

May 2, 2015, 3:03 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 4:50 AM

Vienam jaunuoliui motociklininkui šventė baigėsi liūdnokai – jis motociklu rėžėsi į Geležinio vilko gatvės atitvarus. Avarijos vietoje netrukus atsidūrė greitosios pagalbos bei policijos automobiliai.

Anot nukentėjusiojo bičiulio, į avariją patekęs motociklininkas – 25-erių vilnietis. Draugo teigimu, vaikinas neišvengė lūžių – sulaužyta koja. Sąmonės nepraradusį jauną vyrą greitosios pagalbos automobilis išvežė į ligoninę.

Į avariją patekęs jaunuolis važiavo į šventę, tačiau jos taip ir nepasiekė. Geležinio vilko gatvėje susidarė didžiulės automobilių spūstys.

Tuo pačiu metu kolona „plieninių žirgų“ išjudėjo į Vilniaus gatves. Į maršrutą buvo įtrauktos Geležinio Vilko, Laisvės prospekto, Buivydiškių, Ozo, Kareivių, Lizdeikos, Antakalnio, T.Kosciuškos, Arsenalo, Žygimantų ir A.Goštauto gatvės.

Ragino saugoti motociklininkus

Baikerių šventės organizatorius ir vieno iš seniausių baikerių klubų „Crazy In The Dark MC“ Lietuvoje prezidentas Valdemaras Zinkevičius teigė, kad šis sezono atidarymas – tai ženklas, kad pamatysime daug motociklininkų kelyje.

„Norėčiau pasakyti vairuotojams, kad jie būtų atidesni motociklininkams, nes jų yra daugybė tūkstančių visuose Lietuvos miestuose. Savo vyrams motociklininkams noriu palinkėti gero vėjo ir žiūrėti už save ir už kitą“, – su patosu kalbėjo V.Zinkevičius.

Renginyje susirinko apie 4 tūkst. motociklininkų. Buvo organizuojamos įvairios baikeriškos rungtys, kuriuose buvo galima laimėti net bilietus į roko grupės „Def Leppard“ koncertą. Šiemet suvažiavo daug daugiau nei pernai motociklininkų ir iš kitų Lietuvos miestų.

Pasak V.Zinkevičiaus, ši šventė organizuojama nuo 1991 metų. Ją organizuoja Vilniaus regiono baikerių klubai.

Organizatoriai pasitiko baikerius iš Maskvos

Paklausus, ką baikeriai galvoja apie rusų baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ narius, klubo prezidentas aiškino, kad politikos nereikia jų gretose ir jie savo tarpe to neaptarinėja.

„Iš tiesų labai mažai tų „Naktinių vilkų“ narių važiavo toje kelionėje. Daugelis tų žmonių iš tiesų vyko į savo protėvių kapus. Dabar yra sukuriama visokių istorijų. Nežinia kam tai buvo paranku. Aišku, daugiausiai viską išpūtė tie patys „Naktiniai vilkai“, – sakė antakius suraukęs baikerių klubo prezidentas.

V.Zinkevičiaus teigimu, jie važiavo savo žmones iš Maskvos pasitikti vien dėl to, kad užtrunka pravažiavimas ir dabar jau kyla visokie klausimai. Pasak jo, praėjusiais metais lygiai tas pats vyko, bet kažkodėl niekas į tai nežiūrėjo ir viskas buvo gerai.

„Dėl tolimesnių santykių su Rusijos baikeriais neaišku. Nežinia kokia bus propaganda Rusijoje po šių įvykių. Manau, palikime tuos „Naktinius vilkus“ ramybėje. Sustabdė ir grąžino. Nebėra čia daugiau problemų“, – teigė baikerių sezono atidarymo šventės organizatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.