Dėl sunkiai sužaloto kūdikio įtarimų šešėlis krinta tėvui

Kauno klinikų gydytojai mėgina išgelbėti 3 mėnesių mergaitę, tačiau medikai pripažįsta – po sunkios galvos operacijos kūdikio gyvybė kabo ant plauko.

Medikai nepraranda vilties, kad sunkiai sužalota mergaitė išgyvens.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Medikai nepraranda vilties, kad sunkiai sužalota mergaitė išgyvens.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2015, 3:03 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 4:10 PM

Iš namų Kybartų gatvėje pristatytai mergaitei medikai nustatė sukrėsto kūdikio sindromą, kuris atsirandą vaiką smarkiai purtant.

Kauno klinikų Vaikų ligų skyriaus vedėjas profesorius Rimantas Kėvalas pranešė, kad mažylė buvo ištikta klinikinės mirties. Chirurgai atliko sudėtingą galvos operaciją, tačiau mažosios pacientės būklė išlieka labai sunki.

Nelaimė įvyko kauniečių šeimos namuose, kai mergaitė buvo palikta su 24 metų tėvu ir vyresniuoju broliu. Jos motina šiuo metu prižiūri ligoninėje gydomą vyriausiąją atžalą.

Tėvas paaiškino, kad mergaitė neva užspringo ir nustojo kvėpuoti, todėl jis bandė gelbėti gyvybę darydamas dirbtinį kvėpavimą. Tuomet esą ir galėjo netyčia sužaloti mergytę.

Tokia versija abejoja tiek medikai, tiek policijos pareigūnai. Pastarieji pradėjo ikiteisminį tyrimą, o medikai mano, kad sužalojimai galėjo atsirasti tik smarkiai purtant kūdikį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?