Jūroje vykusi paieškos ir gelbėjimo operacija sėkmingai baigta

Jūroje vykusi paieškos ir gelbėjimo operacija sėkmingai baigta

Baltijos jūroje vykusi gelbėjimo operacija buvo sėkminga.<br>B.Beinoravičiaus asociatyvi nuotr.
Baltijos jūroje vykusi gelbėjimo operacija buvo sėkminga.<br>B.Beinoravičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Elta ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2015, 1:02 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 3:29 AM

Penktadienį vėlų vakarą buvo sėkmingai baigta jūroje esančios galimai gedimą patyrusios motorinės valties įgulos paieškos ir gelbėjimo operacija. Joje dalyvavo laivas-vilkikas „Tak-5“, Valstybės sienos apsaugos tarnybos patrulis bei Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis.

Penktadienį 20.33 val. Karinių jūrų pajėgų (KJP) jūrų gelbėjimo koordinavimo centras iš Bendrojo pagalbos centro gavo pranešimą, kad netoli Palangos tilto aplinkiniai mato motorinę valtį, kurioje 2 asmenys negali užvesti variklio ir pasiekti kranto.

Reaguojant į pranešimą buvo pasitelktas tuo metu netoliese jūroje buvęs laivas-vilkikas „Tak-5“ bei iš kranto pusės Valstybės sienos apsaugos tarnybos patrulis, kurie, apieškoję nurodytus paieškos plotus, vizualiai nieko neaptiko. 21.44 val. valties paieškai jūroje pakilo Nemirsetos gelbėjimo poste budintis Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis, kuris 21.55 val. pranešė, kad apie 4 km nuo Palangos tilto Šventosios link ir apie 70 metrų nuo kranto mato žalios spalvos motorinę valtį su 2 asmenimis, bandančiais užvesti valties variklį, kurį vėliau užsiveda ir valtimi pajuda kranto link.

Pagal nustatytą valties registracijos numerį, telefonu susisiekus su valties savininku, jis pranešė, kad jam priklausanti valtis su visa išplaukusia įgula sėkmingai grįžo į krantą. 22.23 val. apie vykusią valties paieškos operaciją buvo informuotas apie įvykį pranešęs asmuo. 22.26 val. papildomai kelis paieškos maršrutus virš jūros atlikęs, tačiau nieko papildomo jūroje nepastebėjęs Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis nusileido Nemirsetos gelbėjimo poste. 22.30 val. paieškos ir gelbėjimo operacija buvo baigta.

KJP Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras pernai gavo 62 pranešimus apie su paieškos ir gelbėjimo operacijomis ir taršos incidentais susijusius įvykius. 19 iš šių pranešimų buvo susiję su žmonių paieškos ir gelbėjimo operacijomis, 3 – su vandens tarša, 20 – su įvairios kitos pagalbos suteikimu laivų įguloms ir keleiviams, laivų gedimais ir gaisrais juose bei kita pagalba jūroje ir Kuršių mariose. Reaguojant į gautus pranešimus 2014 metais buvo išgelbėti 8 asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.