Pėsčiąją sužalojęs kelių erelis išsaugojo laisvę

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė A.G. (g. 1977) pripažinti kaltu dėl sukelto eismo įvykio, kurio metu sunkiai nukentėjo pėsčioji.

Pėsčiąją sužalojęs vairuotojas išgirdo nuosprendį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pėsčiąją sužalojęs vairuotojas išgirdo nuosprendį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 3:26 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 1:55 AM

Kaip rašoma teismo pranešime, paskirta bausmė buvo subendrinta su 2013 metais Vilniaus miesto apylinkės teismo paskirta bausme. Teismas vyrui skyrė subendrintą bausmę – laisvės atėmimą 8 mėnesiams su 200 MGL dydžio bauda. Šios bausmės vykdymas atidėtas 1 metams ir 6 mėnesiams, įpareigojant kaltinamąjį bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose.

Taip pat A.G. vieneriems metams uždrausta vairuoti transporto priemonę. Teisė vairuoti atimta minimaliam įstatymo numatytam laikotarpiui, nes kaltinamasis susitaikė su nukentėjusiąja ir ji jam atleido, taip pat atkreipiant dėmesį į A.G. šeimos bei darbo poreikius.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad vairuotojas padarė neatsargų nusikaltimą, prisipažino padaręs nusikalstamą veiką bei nuoširdžiai gailisi. Tiesa, bylos duomenimis, A.G. kartą jau buvo teistas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, dėl kurio žmogui buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata.

Taip pat nuo 2006 m. jis 6 kartus baustas administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių pažeidimus (iš jų vieną kartą už vairavimą išgėrus ir du kartus už atsisakymą pasitikrinti blaivumą). Taigi, teismas padarė išvadą, kad bausmės paskirtis bus pasiekta kaltinamajam paskyrus griežtesnę už padarytą veiką bausmę.

Kaltinamasis A.G. šių metų vasario mėnesį Vilniuje, Laisvės prospekte, važiuodamas atbulas pravažiavimu, kuriame eismas draudžiamas, partrenkė pro automobilio galinę dalį ėjusią pėsčiąją, kuriai dėl patirtų sužalojimų buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.