Kariuomenės išminuotojai Klaipėdoje vykdo neeilinę operaciją

Trečiadienį apie 16 val. Klaipėdoje, šalia pastato adresu Salomėjos Nėries g. 20, rastas daiktas, panašus į sprogmenį. Klaipėdos mieste dislokuoti Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo skyriaus išminuotojai, atlikę pirminę pavojingo objekto žvalgybą, nustatė, kad surastas daiktas yra stambaus kalibro aviacinė bomba.

Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono išminuotojai Klaipėdoje vykdo aviacinės bombos neutralizavimo operaciją.<br>Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono nuotr.
Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono išminuotojai Klaipėdoje vykdo aviacinės bombos neutralizavimo operaciją.<br>Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-14 08:47, atnaujinta 2017-05-29 00:55

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, aviacinė bomba rasta statybų aikštelėje, ją aptiko vietos darbininkai ir apie surastą įtartiną daiktą informavo policiją.

Atvykę į įvykio vietą Klaipėdos miesto policijos pareigūnai patvirtino, kad surastas daiktas gali būti stambaus kalibro sprogmuo, todėl buvo įvestas planas skydas ir informacija perduota Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojams.

Pasak išminavimo specialistų sprogmuo yra stipriai paveiktas korozijos bei sunku įvertinti jo sprogdiklių būklę, todėl iš Kaune dislokuoto Inžinerijos bataliono aktyvuoti papildomi pajėgumai. Išvertus į lietuvių kalbą tai reiškia, kad į Klaipėda iš Kauno išvyko papildomos išminuotojų pajėgos su reikiama įranga.

Dėl tamsaus paros meto aviacinės bombos neutralizavimo operacija atidėta ir pradėta vykdyti nuo šiandienos 6 valandos ryto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.