Įtariamas žudikas apie surastą auką sužinojo areštinėje

Beveik po dviejų mėnesių skaudžios nežinios artimieji išgirdo, jog 32 metų Nerijaus L. kūnas rastas Nemune Prienų rajone, prie Šmitiškių kaimo. Sūnų pavyko atpažinti tėvui, nors palaikai ir smarkiai apirę.

Teismas leido įtariamąjį suimti trim mėnesiams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Teismas leido įtariamąjį suimti trim mėnesiams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

May 2, 2016, 7:20 PM, atnaujinta May 26, 2017, 9:02 PM

Užpelkėjusiame užutekyje prie pat kranto žvejojęs vyras pastebėjo skenduolį. Jis buvo rastas be drabužių, kaip prisipažino nužudymu įtariamas 25 metų Tomas L., sulaikytas praėjus kelioms dienoms po šio įvykio. Mirties priežastis paaiškės atlikus teismo medicinos ekspertizės tyrimus, kurie gali užtrukti ir kelias savaites.

Staniavos, Žagarių ir kitų aplinkinių Punios seniūnijos kaimų (Alytaus r.) gyventojai iki šiol aptarinėja, kas galėjo įvykti per Tomo L. 25-ąjį gimtadienį tėvo namuose kovo 4 dieną, kad jis pats po kelių dienų atsidūrė areštinėje, o draugas Nerijus L. pradingo. Kovo 8 dieną gavę iš alytiškio J.L., Staniavos kaime slaugančio motiną, pranešimą apie keturias dienas namo negrįžtantį sūnų, Alytaus apskrities vyriausiojo komisariato pareigūnai jau per dvi dienas išaiškino jo dingimo aplinkybes ir nustatė, kad 32 metų vyras buvo nužudytas, tikriausiai pasmaugtas, ir įmestas į Nemuną, tekantį pro šį kaimą.

Į pagalbą pakviesti priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai kovo 10 dieną keturias valandas kūno ieškojo upėje, bet nerado. Po to paieškos dar buvo pakartotos.

Policijos pareigūnai prie Staniavos kaimo Nemune pradingėlio paiešką surengė, kai sulaikė ir apklausė draugo nužudymu įtariamą Tomą L. Jis vėliau bandė pats nusižudyti. Ligoninėje gydytą įtariamąjį teko saugoti policijos pareigūnams. Teismas leido jį suimti trim mėnesiams.

Areštinėje atsidūrė ir mėnesiui suimtas jo penkiasdešimtmetis tėvas Valius L., įtariamas padėjęs sūnui atsikratyti nužudytojo kūnu ir slėpęs nusikaltimą. Žinios apie surastą auką jis sulaukė jau laisvėje.

Tragedija įvyko šio staniaviškio namuose, kur savaitgalį iš Kauno grįžęs sūnus Tomas L. su kompanija šventė gimtadienį. Jame dalyvavo ir kaimynystėje gyvenančios močiutės ir ją slaugančio tėvo atvykęs aplankyti alytiškis Nerijus L.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų