Joniškio policija gelbėjo į tvenkinį įšokusią ieškomą merginą

Policijos ieškoma 20-metė mergina

Joniškio policijai teko gelbėti į tvenkinį įšokusią ieškomą merginą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Joniškio policijai teko gelbėti į tvenkinį įšokusią ieškomą merginą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2016, 4:08 PM, atnaujinta May 18, 2017, 5:10 AM

Kaip pranešė policija, būdama 16-kos mergina buvo nubausta už girtos pasirodymą viešojoje vietoje, jai buvo surašytas pirmasis administracinės teisės pažeidimo protokolas. Po to dėl analogiško viešosios tvarkos pažeidimo administracine tvarka ji buvo bausta ne kartą.

2015 metų pabaigoje mergina už tai buvo nuteista, jai skirta bausmė, nesusijusi su laisvės atėmimu. Kadangi nuteistoji nesilaikė jai taikytų apribojimų ir prievolių, Joniškio rajono apylinkės teismas priėmė sprendimą 8 mėnesius viešųjų darbų pakeisti 23 paromis arešto. Tačiau sprendimui paklusti joniškietė gera valia nenorėjo, todėl teko skelbti jos paiešką.

Liepos 12-osios pavakare pareigūnus pasiekė informacija, kad neblaivi ieškomoji grįžo į Joniškio rajone, Gataučių kaime, esančius namus. Nuvykę patruliai merginos čia neberado, tačiau ją pastebėjo kaimo parkelyje.

Pamačiusi pareigūnus, mergina puolė bėgti, šaukdama verčiau nusižudysianti, nei eisianti į belangę. Pribėgusi prie parke tyvuliuojančio tvenkinio, ji net nestabtelėjusi šoko į jį. Merginą nusiviję Joniškio rajono policijos komisariato vyriausieji patruliai Aivaras Misius ir Deimantė Rudienė pamatė, kad mergina vandenyje pradėjo blaškytis ir skęsti.

Nieko nelaukdamas, A.Misius šoko į tvenkinį ir springstančią vandeniu merginą ištraukė į krantą. Kadangi mergina iš vandens buvo ištraukta operatyviai, medikų pagalbos neprireikė, bėglė iškosėjo į plaučius patekusį vandenį ir atsipeikėjo. Tačiau atsipeikėjusi pažėrė daug priekaištų pareigūnams – nereikėjo jos gelbėti, nes ji norėjusi mirti. Kadangi joniškietė nerimo, tad teko jai uždėti antrankius.

Sulaikytoji buvo atvežta į Šiaulių tardymo izoliatorių, kuriame praleis 23 paras arešto už 2015 metais padarytą viešosios tvarkos pažeidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.