Savaitgalio avarijose 2 žmonės žuvo, 17 patyrė sužalojimus

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja: savaitgalį, balandžio 7–9 dienomis, mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 18 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 2 eismo dalyviai: 36 metų pėsčiasis ir 44 metų dviračio vairuotojas.

Savaitgalio avarijose žuvo 2 žmonės, 17 patyrė sužalojimus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Savaitgalio avarijose žuvo 2 žmonės, 17 patyrė sužalojimus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2017, 9:03 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 3:17 AM

Sužeista 17 žmonių, tarp jų 4 nepilnamečiai. Įvykiuose nukentėjo: 7 vairuotojai, 4 keleiviai, 3 motociklininkai, 2 pėstieji,1 dviračio vairuotojas. Policija užregistravo 107 techninius eismo įvykius.

Per tris paras policijos pareigūnai, pirminiais duomenimis, pradėjo 50 ikiteisminių tyrimų dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas: penktadienį buvo pradėta 15, šeštadienį – 16, sekmadienį – 17 ikiteisminių tyrimų.

Keletas eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės:

Penktadienį, apie 11 val. 50 min., Anykščiuose, Žiburio ir Kalno gatvių sankryžoje, dviračiu per nereguliuojamąją pėsčiųjų perėją važiavęs 44 metų vyras atsitrenkė į krovininį automobilį „MAN TGA 41.440“ ir, griūdamas, pateko po jo ratais bei buvo pervažiuotas šio automobilio.

Dviračio vairuotojas mirė nelaimės vietoje. Vilkiką vairavo 50-metis vyras.

Tą pačią dieną, apie 22 val. 25 min., Pasvalio rajone, Talačkonių kaimo teritorijoje, kelio ruože „Via Baltica“, magistraliniame kelyje A10 Panevėžys–Pasvalys–Ryga (35,43 km), esant šlapiai kelio dangai (lyjant), neapšviestame ruože, krovininis automobilis „Scania R124“, vairuojamas 52 metų Latvijos Respublikos piliečio, partrenkė ir sužalojo važiuojamąja kelio dalimi ėjusį 36 metų pėsčiąjį.

Tą patį vakarą, apie 23 val. 15 min., nukentėjusysis ligoninėje mirė. Pėsčiasis tamsiuoju paros metu neturėjo jokių šviesą atspindinčių elementų.

Apie 16 val. 58 min. Vilniuje, Vytenio gatvėje, automobilį „Citroën C4“ vairavęs 65 metų vyras, prieš keisdamas važiavimo kryptį, neįsitikino, kad tai daryti saugu ir susidūrė su jį iš kairės pusės lenkusiu motociklu „Yamaha XJ 600“.

Įvykio metu sužeistas motociklą vairavęs 42 metų vyras, dėl kojos lūžio jis paguldytas į ligoninę. Kartu su juo važiavusi 14 metų paauglė nenukentėjo.

Automobilio vairuotojas buvo neblaivus, jam, pirminiais duomenimis, nustatytas lengvas (0,58 promilės) girtumas.

Šeštadienį, apie 14 val. 34 min., Šiaulių rajone, Romučių kaime, kelyje Kuršėnai–Mažeikiai, dėl saugaus važiavimo greičio nesilaikymo vairuojamo automobilio „VW Golf“ nesuvaldė 49 metų moteris.

Automobilis nulėkė nuo kelio ir apvirto ant stogo. Sužeidimus patyrusi vairuotoja paguldyta į ligoninę.

Šeštadienio vakarą, apie 19 val. 55 min., Ukmergės rajone, Pašešuolės kaime, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „Audi A4“ nesuvaldė neblaivus, neturintis teisės vairuoti 24 metų vaikinas, šio rajono gyventojas.

Žvyrkelyje tiesiame ruože automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį.

Nukentėjusiam vairuotojui, kuriam nustatytas vidutinis 1,89 promilės girtumas, paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 21 val. 13 min. Alytaus rajone, kelyje Valkininkų geležinkelio stotis–Daugai–Alytus, susidūrimo su į kelią netikėtai įbėgusia stirna neišvengė automobilio „Mercedes-Benz S350“ 45 metų vairuotojas.

Per eismo įvykį sužeistas 10 metų keleivis, mažamečiui paskirtas ambulatorinis gydymas. Vairuotojas, kaip ir kartu važiavusi 10-metė mergaitė, nenukentėjo. Gyvūnas nugaišo.

Sekmadienį, apie 12 val., Šakių rajone, Žardelių kaime, kelyje Putinai–Slabadai–Janukiškiai–Barzdai, vairuojamo automobilio „Audi A6 Avant“ nesuvaldė neblaivus, neturintis teisės vairuoti 24 metų šio rajono gyventojas.

Žvyrkelyje automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir, nuvažiavęs nuo kelio apvirto. Dėl galvos traumos vairuotojas paguldytas į ligoninę.

Jam, pirminiais duomenimis, nustatytas 1,89 promilės girtumas. Kartu važiavęs 16-metis per eismo įvykį nenukentėjo.

Apie 14 val. 21 min., Vilniaus rajone, Rukainių seniūnijoje, Varkalabiškių kaime, nenustatytas asmuo vairuodamas automobilį „BMW 316“, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto.

Netoli apvirtusio automobilio buvo rastas 17-metis keleivis, kuris dėl sumušimų ir apsinuodijimo alkoholiu, buvo paguldytas į reanimacijos skyrių.

Vairuotojas, palikęs sužeistą keleivį, iš eismo įvykio vietos pasišalino. Policija tiria eismo įvykio aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.