Nubausti BMW automobiliais „saules piešę“ jaunuoliai

Dar lapkričio 25 d. apie 1 val. Elektrėnų savivaldybėje, Semeliškių vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kaip miestelio aikštelėje Trakų gatvėje, automobilių BMW 520D ir BMW 330D vairuotojai, pažeisdami Kelių eismo taisyklių reikalavimus, "piešė" saulutes. 

 Lietuvos policijos nuotr.
 Lietuvos policijos nuotr.
 Lietuvos policijos nuotr.
 Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-12-20 14:16, atnaujinta 2017-12-20 14:23

Pareigūnai tokį jaunų vairuotojų elgesį įvertino, kaip chuliganišką ir pavojingą vairavimą. Kameros padėjo pareigūnams išaiškinti tos nakties įvykio dalyvius.

Vienas vairuotojų (gim. 1998 m.) yra Semeliškių gyventojas, antrasis (gim. 1996 m.) ‒ gyvena Trakų rajono savivaldybėje.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato pareigūnams, aiškinantis aplinkybes, paaiškėjo, jog vienas iš pažeidėjų (gim. 1996 m.) vairavo automobilį BMW 520D neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės. 

Dvidešimt vienerių metų vaikinui už tai, kad vairavo automobilį neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonių, kai šios teisės nėra įgijęs, ir už chuliganišką vairavimą paskirta 850 eurų bauda. 

Vaikinui, kuris perdavė automobilį neturinčiam teisės vairuoti transporto priemones, surašytas administracinio nusižengimo protokolas su administraciniu nurodymu ir paskirta 30 eurų bauda. 

Automobilį BMW 330D vairavusiam devyniolikmečiui taip pat už chuliganišką vairavimą surašytas administracinio nusižengimo protokolas su administraciniu nurodymu ir paskirta 225 eurų bauda bei 12 mėnesių atimta teisė vairuoti transporto priemones. 

Pasak policijos, artėjant žiemai tokių chuliganiško ir pavojingo vairavimo mėgėjų atsiras ir daugiau, todėl pareigūnai prašo vairuotojų, susimąstyti ir prisiminti, kad, kai automobilis slysta, jį suvaldyti tampa sudėtingiau ir toks vairavimas yra pavojingas bei gali sukelti skaudžių pasekmių. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.