Kelionė Kuršių mariomis vos nesibaigė košmaru: įlūžęs berniukas paniro po ledu

Sekmadienį pasieniečiai skubėjo į pagalbą žmonių grupei, kurią rimtai sukrėtė netikėtumas. Kuršių mariose į Rusijos pusę 8 kilometrus nutolus nuo Ventės rago netikėtai įlūžo keturratis, kuriuo važiavo vyras su savo vaiku. Į vandenį paniro ir dar šeši žmonės, sėdėję rogėse, kurias tempė keturratis.

 Pasieniečiai gelbėjo į nelaimę patekusius žvejus.<br> R.Žalgevičiaus nuotr.
 Pasieniečiai gelbėjo į nelaimę patekusius žvejus.<br> R.Žalgevičiaus nuotr.
 Ant Kuršių marių patraukusiems žmonėms prireikė pagalbos.<br> R.Žalgevičiaus nuotr.
 Ant Kuršių marių patraukusiems žmonėms prireikė pagalbos.<br> R.Žalgevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-03-18 22:43, atnaujinta 2018-03-19 08:37

Keturiolikmetis berniukas staigiai paniro po vandeniu, tačiau tėvas sugebėjo laiku sučiupti paauglį. Netrukus jie skubėjo kranto link, kur jiems padėjo ir pasieniečiai.

Ugniagesiai gelbėtojai pasakojo, kad krantą pasiekusio berniuko šalikas tuo metu jau buvo tarsi medinis. Vaiko rūbai buvo visiškai peršlapę, todėl jis turėjo greitai išsirengti. Laiku sureagavus nuo rimtesnių bėdų jis buvo apsaugotas.

Aštuonių žmonių grupė Kuršių marių ledu keliavo dvejomis transporto priemonėmis – keturračiu ir rogėmis. Pastarosios buvo atsilikusios nuo keturračio, kai šis netikėtai įlūžo. Paskui po ledu nuslydo ir rogės.

Būtent keliaujančius kranto link tėvą ir berniuką bei kitus žmones pasieniečiai ir gelbėjo – kapitonas Edmundas Poviera, vyr. pasienietis Raimondas Kubilius ir vyr. pasienietis Mindaugas Rumša į krantą laivu „Kristina“ greitai pargabeno žvejus į Ventės ragą, kur jų jau laukė gelbėtojai ir greitosios pagalbos medikai.

Pasieniečiai juos rado nuėjus apie 4 kilometrus Ventės rago link, todėl turėjo skubiai perrengti vaiką, kuris jau buvo gerokai sušalęs.

Po įvykio buvo kalbama, kad berniukui labai pasisekė, nes tuo metu dar buvo pakankamai šviesu. Gelbėjo ir vyro reakcija.

Ugniagesiai gelbėtojai įspėjo, kad Kuršių mariose jau yra properšų, todėl žvejai turėtų pasisaugoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?