Savaitgalio eismo įvykiuose žuvo 2 žmonės, padaugėjo motociklų avarijų

Lietuvos kelių policijos pirminiais duomenimis, savaitgalį, balandžio 6–8 dienomis, Lietuvos keliuose įvyko 35 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 2 eismo dalyviai: 32-ejų motociklo vairuotojas ir 18 metų automobilio keleivis. Sužeista 40 žmonių, tarp kurių 8 nepilnamečiai (3 keleiviai ir 3 pėstieji, 2 dviračių vairuotojai). 

 Savaitgalio eismo įvykiuose žuvo 2 žmonės, padaugėjo motociklų avarijų.<br> LKPT nuotr.
 Savaitgalio eismo įvykiuose žuvo 2 žmonės, padaugėjo motociklų avarijų.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-09 11:38, atnaujinta 2018-04-09 11:57

Daugiausia įvykiuose nukentėjo vairuotojų – 14, iš jų 4 – motociklų. Į įvykius pateko ir 11 pėsčiųjų (2 – pėsčiųjų perėjose), 9 dviračiais važiavę asmenys bei 6 keleiviai.

Neblaivūs vairuotojai dalyvavo 4 eismo įvykiuose: žuvo 1 žmogus, 6 sužeisti (3 neblaivūs vairuotojai, 3 dviračių vairuotojai).

Šeštadienį Vilniuje susidūrimo su lengvuoju automobiliu metu žuvo 32 metų motociklo vairuotojas, sekmadienio naktį Druskininkuose, nepatyrusio, tačiau neblaivaus 19 metų jaunuolio sukeltame eismo įvykyje žuvo 18-metis keleivis.

Užfiksuota 12 transporto priemonių susidūrimų, tarp jų – 3 su dviračiais, į 11 eismo įvykių pateko pėstieji, 9 atvejai, kai automobiliai nuvažiavo nuo kelio. Visi eismo įvykiai įvyko esant sausai kelio dangai. 

Vilniuje policijos pareigūnai vyko į 9 eismo įvykių vietas, Kaune – į 4 įvykius, Panevėžyje – į 3 įvykius, kuriuose nukentėjo žmonės.

Per tris paras policija gavo 437 pranešimus apie techninius eismo įvykius.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad savaitgalį visoje šalyje policijos pareigūnai nustatė 2 179 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. 

Išaiškinti 72 neblaivūs vairuotojai, 36 iš jų gresia baudžiamoji atsakomybė, kadangi buvo nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas. „Įkliuvo“ ir 76 neblaivūs dviračių vairuotojai, taip pat 2 tokie vadeliotojai. 

Nustatyta tvarka už Kelių eismo taisyklių reikalavimų nepaisymą atsakys ir 259 pėstieji bei kiti nedrausmingi eismo dalyviai.

Penktadienį ryte, 07 val. 47 min., Raseinių rajone, Blinstrubiškių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „Audi A5“ nesuvaldė 21 metų vaikinas. 

Automobilis atsitrenkė į informacinį stendą, nulėkė nuo kelio į griovį ir apvirto. Nukentėjo vairuotojas, jam paskirtas ambulatorinis gydymas. Kartu važiavęs 44 metų vyras nesužeistas.

Tą pačią dieną, 09 val. 42 min., Panevėžyje, J.Tilvyčio ir V.Alanto gatvių sankryžoje, į nereguliuojamą pėsčiųjų perėją, neįsitikinusi savo saugumu, dviračiu įvažiavo 61 metų moteris. 

Ją partrenkė automobilis „Mazda 6“, vairuojamas 39 metų vyro. Sužeidimus patyrusi moteris paguldyta į Respublikinės Panevėžio ligoninės Traumatologijos skyrių.

Važiuodama dviračiu moteris nevilkėjo ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais. Be to, kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės per pėsčiųjų perėją dviratį reikia vestis, o ne juo važiuoti.

Popietę, apie 14 val. 45 min., Kaune, Taikos prospekto ir Kovo 11-osios gatvių žiedinėje sankryžoje, automobilis „VW Passat“, vairuojamas 23 metų vaikino, važiuodamas trečiąja eismo juosta, kliudė iš dešinės pusės per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusią paauglę. 

14 metų mergaitė po įvykio nuvežta į Kauno klinikas. Jai nustatytas kojos sumušimas.

Vakare, 20 val. 34 min., Rokiškio rajone, Pakriaunių kaimo teritorijoje, nuo kelio Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys nuvažiavo ir apvirto krovininis automobilis „Mercedes-Benz Actros“. 

Nesunkiai nukentėjo vilkiką vairavęs 39 metų Baltarusijos Respublikos pilietis, kuris buvo sunkiai apgirtęs, jam nustatytas 2,69 promilės girtumas.

Šeštadienį ryte, 10 val. 31 min., Vilniuje, Salininkų ir Kelmijos Sodų 33-iosios gatvių sankryžoje, sukdamas į kairę, automobilis „Mercedes-Benz S350“, vairuojamas 57 metų vyro, susidūrė su jį lenkusiu motociklu „Suzuki GSF 600“. 

Įvykio metu žuvo motociklo 32 metų vairuotojas.

Pavakarę, apie 16 val. 13 min., sostinėje, Gedimino prospekte, 43 metų vyras, Australijos pilietis, buvo neatidus, įėjo į dviračių taką ir atsitrenkė į važiavusį dviratį. 

Griūdamas nuo dviračio nukentėjo 29 metų vyras, jam paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie pusę penkių po pietų Panevėžyje, Parko gatvėje (parke), pėsčiųjų ir dviračių taku dviračiu važiuodamas asmuo nesilaikė saugaus atstumo ir susidūrė su ėjusiu pėsčiuoju. 

Nukentėjo 73 metų pėsčiasis, jis greitosios medicinos pagalbos automobiliu nuvežtas į ligoninę. Dviratininkas iš įvykio vietos pasišalino.

Vakare, apie 18 val. 10 min., Kauno rajone, Pyplių kaime, Pilėnų gatvėje, miško keliuku važiuodamas motociklu „Suzuki“ jo nesuvaldė 25 metų vaikinas. Motociklas tiesiame ruože atsitrenkė į medį. Nukentėjęs vairuotojas nuvežtas į Kauno klinikas.

Septintą vakaro Kelmės rajone, kelyje Verpena–Šalteniai–Ramučiai, dėl nepasirinkto saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „Citroën Xcara Picasso“ nesuvaldė 45 metų moteris. 

Automobilis nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. Nukentėjusios vairuotoja ir 10 metų keleivė paguldytos į ligoninę. Apgadinta transporto priemonė.

19 val. 47 min. Akmenės rajone, kelio Suginčiai–Klykoliai–Agluonai vingyje į kairę vairuojamo automobilio „Mazda MPV“ nesuvaldė 19 metų vaikinas. Automobilis nuvažiavo nuo kelio į dešinę pusę. 

Pirminiais duomenimis, vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio. Automobilyje važiavo du 16 metų keleiviai. Viena jų nukentėjo ir dėl patirtų sužeidimų paguldyta į ligoninę. Nepilnametė, pirminiais duomenimis, nebuvo užsisegusi saugos diržo.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, apie 03 val. 45 min., Druskininkuose, Veisiejų gatvėje, apšviestame ruože, kelio vingyje į kairę vairuojamo automobilio „Opel Zafira“ nesuvaldė neblaivus 19 metų vaikinas. 

Automobilis kliudė kelio bortelį, apvirto ir, slysdamas, rėžėsi į pastato sieną. Žuvo 18 metų keleivis, sėdėjęs galinėje sėdynėje, pirminiais duomenimis, jis nebuvo užsisegęs saugos diržo. 

Kiti du 18 ir 19 metų keleiviai nenukentėjo. Vairuotojui, kuriam nustatytas lengvas 1,21 promilės girtumas, uždarytas į arešinę.

Sekmadienio naktį, 04 val. 53 min., Kaune, Šv.Gertrūdos gatvėje, policijos pareigūnams nestojo stabdomo automobilio „Lexus IS 220“ vairuotojas. Buvo panaudotas tarnybinis ginklas. 

Peršovus persekiojamo automobilio dvi padangas, Kalvarijos ir Naujakurių gatvių sankryžoje, „Lexus“-as sustabdytas. 

Paaiškėjo, kad jį vairavo neblaivus 28 metų vyriškis, jam nustatytas lengvas 1,30 promilės neblaivumas.

Vidurdienį Kauno rajone, Tauralaukio kaime, Šlaito gatvėje, prie savo namų, 4 metų mergaitė, bėgdama šalia važiavusio automobilio „VW Passat“, kurį vairavo 37 metų jos tėvas, pargriuvo ir pateko po automobilio tempiamos savadarbės priekabos ratu. 

Mažametė patyrė kojos traumą, ji paguldyta į ligoninę.

Popietę, apie 14 val. 35 min., Kaune, Raudondvario plente, motociklą KTM, kuris neįregistruotas, vairavo neblaivus, neturintis teisės vairuoti 31 metų vyriškis.

Ties pėsčiųjų perėja, reguliuojama šviesoforu, nesuvaldytas motociklas užvažiavo ant šaligatvio ir kliudė čia su dviračiais stovėjusius tris žmones. Nukentėjo keturi eismo dalyviai: 35-erių vyras, 30-ties moteris, 7-erių mergaitė ir įvykio kaltininkas – motociklo vairuotojas. 

Visi po įvykio nuvežti į Kauno klinikas, kur gydytojai suteikė medicinos pagalbą. Motociklą vairavusiam vyrui nustatytas sunkus 3,16 promilės girtumas.

16 val. 54 min. Pasvalio rajone, Namajūnų kaime, žvyrkelyje, nepasirinkusi saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „Renault Laguna“ nesuvaldė neblaivi 28 metų moteris. 

Tiesiame ruože automobilis nuvažiavo nuo kelio į griovį. „Ekipažą“ sudarė trys neblaivios dailiosios lyties atstovės: 19-metė (2,32 promilės girtumas), 17-metė (0,66 promilės) ir vairuotoja, kuri ir nukentėjo. 

Ji paguldyta į ligoninę, moteriai nustatytas 1,46 promilės neblaivumas.

Šiais metais (iki balandžio 9 d.), palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, įvyko 81 eismo įvykiu (arba 13,2 proc.) daugiau, žmonių žuvo 7 (16,3 proc.) daugiau, sužeista 88 (arba 12,1 proc.) daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?