Antradienio eismo įvykiuose nukentėjo 12 žmonių, tarp jų – 2 vaikai

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, antradienį Lietuvos keliuose įvyko 12 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Sužeista 12 eismo dalyvių, 2 iš jų nepilnamečiai (5 metų keleivis ir 9 metų pėsčiasis). 

 Antradienio eismo įvykiuose nukentėjo 12 žmonių, tarp jų – 2 vaikai.<br> D.Umbraso asociatyvi nuotr.
 Antradienio eismo įvykiuose nukentėjo 12 žmonių, tarp jų – 2 vaikai.<br> D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2018, 12:53 PM, atnaujinta Apr 11, 2018, 1:07 PM

Tarp nukentėjusiųjų: 5 vairuotojai (1 – mopedo), 3 keleiviai, 3 pėstieji (1 – pėsčiųjų perėjoje), 1 dviračio vairuotojas.

Kaune policijos pareigūnai vyko į 7 eismo įvykius, kuriuose nukentėjo 7 žmonės, Vilniuje – į 2 įvykius, Klaipėdoje – į 1 eismo įvykį.

Policija gavo 182 pranešimus apie techninius eismo įvykius.

Per parą šalies keliuose išaiškinta 19 neblaivių vairuotojų (baudžiamoji atsakomybė gresia 9 vairuotojams, kadangi nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas), 31 neblaivus dviračio vairuotojas ir 2 neblaivūs vadeliotojai. 

16 asmenų vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės, nustatyti 77 vairuotojai, kurie, vairuodami, naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis, 140 pėsčiųjų nusižengimų nustatytai tvarkai kelyje. 

Iš viso per parą užfiksuoti 634 eismo dalyvių padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

06 val. 24 min. gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, važiuojant nuo Melnragės, į medį yra atsitrenkęs automobilis. Policijos pareigūnai Prano Lideikio gatvėje rado į pakelės medį atsitrenkusį automobilį „BMW 320D“. 

Prie jo vairo sėdėjo į aplinką nereaguojantis jaunuolis. Greitosios medicinos pagalbos automobiliu 20 metų vaikinas pristatytas į uostamiesčio universitetinę ligoninę ir paguldytas į Reanimacijos skyrių. Įvykio aplinkybės tikslinamos.

13 val. 17 min. Šilalės rajone, Laumenų kaime, kelyje Pajūris–Didkiemis, esant šlapiai kelio dangai, žvyrkelyje, autobusą „Mercedes-Benz“ vairavęs 58 metų vyras, važiuodamas atbulas, neįsitikino, kad tai daryti saugu, nepastebėjo šalia stovėjusio pėsčiojo ir jį kliudė. 

Sužeistas 9 metų berniukas, jam paskirtas ambulatorinis gydymas.

15 val. 49 min. Trakų rajone, Anupriškės kaime, į stulpą atsitrenkė automobilis „VW Sharan“. Jo vairuotojui, 64-erių vyrui, policijos pareigūnai alkoholio kiekio matuokliu nustatė 3,32 promilės girtumą. 

Vairuotojas skundėsi kojos skausmais, dėl to jis, pirmiausia, nuvežtas į ligoninę. Gydytojai sveikatos sutrikimų nenustatė, po to – į policijos komisariatą.

Apie 16 val. 40 min. Jurbarko rajone, Pavidaujo I kaime, Prano Juškio ir Vidaujos gatvių sankryžoje, automobilis „Renault Mégane Scénic“, kurį vairavo 37 metų moteris, važiuodamas šalutiniu keliu, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Toyota Corolla“ ir su juo susidūrė. 

Nukentėjusi „Toyotos“ 23 metų vairuotoja paguldyta į ligoninę.

Vakare, apie 18 val. 30 min., Kaune, T. Masiulio ir Betonuotojų gatvių sankryžoje, degant žaliam šviesoforo signalui, į dešinę sukantis automobilis „Peugeot 206“, vairuojamas 50 metų moters, nepraleido tiesiai važiavusio dviratininko. 

Šis nuo smūgio užgriuvo ant automobilio variklio dangčio ir nukrito ant žemės. Nukentėjęs 49 metų vyras nuvežtas į Kauno klinikas.

Kaune dviejuose eismo įvykiuose, Žemaičių plente ir Veiverių gatvėje, stabdant miesto maršrutinių autobusų vairuotojams, salonuose pargriuvo ir nukentėjo 41 ir 79 metų keleivės, abiem paskirtas ambulatorinis gydymas.

Šiais metais (iki balandžio 11 d.), palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, įvyko 92 eismo įvykiais (14,6 proc.) daugiau, žmonių žuvo 6 (13,3 proc.) daugiau, sužeista 104 (arba 14 proc.) daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda