Trečiadienio eismo įvykiuose nukentėjo 12 žmonių, tarp jų – 2 nepilnamečiai

Pirminiais Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, trečiadienį, balandžio 11 dieną, Lietuvos keliuose įvyko 10 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Sužeista 12 eismo dalyvių, tarp kurių 2 nepilnamečiai (keleivis ir motociklo vairuotojas).

 Trečiadienio eismo įvykiuose nukentėjo 12 žmonių, tarp jų – 2 nepilnamečiai.<br> LKPT nuotr.
 Trečiadienio eismo įvykiuose nukentėjo 12 žmonių, tarp jų – 2 nepilnamečiai.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-12 11:19, atnaujinta 2018-04-12 11:32

Įvykiuose nukentėjo 6 vairuotojai (1 mopedo ir 1 motociklo), 4 keleiviai, 1 pėsčiasis (pėsčiųjų perėjoje) ir 1 dviračio vairuotojas.

Visi eismo įvykiai įvyko esant sausai kelio dangai. Užregistruoti 5 transporto priemonių susidūrimai, 3 vairuotojai nesugebėjo pasirinkti saugaus važiavimo greičio, 2 atvejai, kai neišvengta susidūrimo sukant į kairę. 

Neblaivūs vairuotojai sukėlė 4 eismo įvykius, kuriuose nukentėjo žmonės.

Policijos registruojamų įvykių registre įvesta 190 asmenų pranešimų apie techninius eismo įvykius.

Per parą policijos pareigūnai užfiksavo 574 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Nustatytas 1 chuliganiško vairavimo atvejis, 1 neblaivus vadeliotojas, 14 neblaivių dviračių vairuotojų. 

Taip pat „įkliuvo“ ir 17 neblaivių vairuotojų, 8 iš kurių gresia baudžiamoji atsakomybė, 15 asmenų „pamiršo“, kad neturi teisės vairuoti, tačiau sėdo prie transporto priemonės vairo.

Naktį iš antradienio į trečiadienį, apie 2.15 val., Jonavos rajone, Liepių kaime, kelyje Jonava–Liepiai–Pasraučiai, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „Mazda 626“ nesuvaldė neblaivus, teisės vairuoti neturintis 21 metų šio rajono gyventojas. 

Kelio vingyje į kairę automobilis nuslydo į dešinę pusę ir vertėsi. Nukentėjo vairuotojas ir šio „ekipažo“ keleivis. 32 metų vyras dėl patirtų traumų išvežtas į Kauno klinikas. 

Neblaivi 18-metė (1,78 promilės girtumas) medikų pagalbos atsisakė. Vairuotojas, kuriam nustatytas vidutinis 2,24 promilės girtumas, ligoninėje atsisakė duoti kraujo, jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Apie 07 val. 45 min. Klaipėdoje, Šilutės plente, dviračiu šaligatviu važiuodama 39 metų moteris nebuvo atidi ir atsitrenkė į iš teritorijos į pagrindinį kelią įvažiuojantį automobilį „Volvo S60“, kurį vairavo 55 metų vyras. 

Moteris patyrė kairės kojos lūžį, jai paskirtas ambulatorinis gydymas.

Popietę, apie 15 val. 45 min., Šiauliuose, Panevėžio ir Birutės gatvių sankryžoje, miesto 4-ojo maršruto autobuso salone apvirto vaiko vežimėlis, iš kurio iškrito 7 mėnesių kūdikis. 

Mažylis paguldytas į ligoninę. Autobusą vairavo 64 metų vairuotojas.

Pavakarę, apie 16 val. 20 min., Alytaus rajone, Makniūnų kaime, Dzūkų ir Apsingės gatvių lygiareikšmėje sankryžoje, automobilio „Fiat Ducato“ 49 metų vairuotojas nepraleido iš dešinės važiavusio motociklo „Peugeot Speedfight 100“ ir su juo susidūrė. 

Sužeistas dviratę transporto priemonę vairavęs 12 metų berniukas, kuris teisės vairuoti tokios motorinės transporto priemonės neturi. Nepilnametis dėl dešinės kojos žaizdos ir kūno sumušimo paguldytas į ligoninę.

Apie 19 val. 10 min. Molėtų rajone, Suginčių kaime, Liepų gatvėje, dėl nepasirinkto saugaus važiavimo greičio vairuojamo mopedo „Piaggio Skipper ST 125“ nesuvaldė neturintis teisės vairuoti 35 metų vyras. 

Tiesiame ruože mopedas slydo ir virto ant šono. Nukentėjęs vairuotojas paguldytas į ligoninę.

19 val. 40 min. Kretingos rajone, Petrikaičių kaime, kelyje Gargždai–Kretinga, lenkimo metu 22 metų vaikino vairuojamas automobilis „BMW 728“ trenkėsi į kairėn sukusį automobilį „VW Passat“. 

Susidūrimo metu nukentėjo šį automobilį vairavusi 58 metų moteris ir su ja važiavusi 50 metų keleivė. Abiem nukentėjusiosioms paskirtas ambulatorinis gydymas.

Šiais metais (iki balandžio 12 d.), palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, įvyko 96 eismo įvykiais (15,1 proc.) daugiau, žmonių žuvo 6 (13,3 proc.) daugiau, sužeista 109 (arba 14,5 proc.) daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu