Šiauliuose ir Šiaulių rajone taranuoti du greitosios pagalbos automobiliai

Trečiadienio popietę Šiauliuose ir Kuršėnuose (Šiaulių r.) vienas po kito į avariją pateko du greitosios pagalbos ekipažai skubėję suteikti pagalbą ligoniams.

 Nemažai vairuotojų ignoruoja su įjungtais švyturėliais ir garsiniais signalais pas ligonius skubančius greitosios pagalbos automobilius.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Nemažai vairuotojų ignoruoja su įjungtais švyturėliais ir garsiniais signalais pas ligonius skubančius greitosios pagalbos automobilius.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2018, 3:30 PM, atnaujinta Apr 25, 2018, 5:04 PM

Abu greitosios pagalbos automobiliai važiavo įsijungę įspėjamuosius šviesos ir garso signalus, tačiau jiems kelia užkirtusių automobilių vairuotojams tai buvo nė motais.

Greitoji skubėjo pas ligonį

Šiauliuose pas sunkios sveikatos būklės ligonį skubėjusio greitosios pagalbos ekipažo kelionė baigėsi Vytauto ir Žemaitės gatvių sankryžoje.

Į sankryžą greitosios pagalbos automobilis įvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui, tačiau įsijungęs jam pirmumo teisę suteikiančius švyturėlius.

Greitosios pagalbos automobilį vairavęs vyras sakė, kad įvažiuodamas į sankryžą sulėtino greitį.

Pamatęs, kad kiti eismo dalyviai jam leidžia pravažiuoti, vairuotojas tęsė manevrą, tačiau netikėtai išniręs lengvasis automobilis rėžėsi į greitąją.

Per avariją žmonės nenukentėjo

Per eismo įvykį žmonės nenukentėjo, tačiau buvo apgadinti abu automobiliai.

Įvykus avarijai pas ligonį buvo pasiųstas kitas greitosios pagalbos automobilis.

Dar vienas greitosios pagalbos ekipažas atskubėjo į avarijos vietą įsitikinti, ar nėra nukentėjusiųjų.

Kadangi per avariją niekas nenukentėjo, o ją sukėlusio lengvojo automobilio vairuotojas pripažino savo kaltę, apie avariją policijai nebuvo pranešta – abiejų į avariją patekusių automobilių vairuotojai užpildė eismo įvykio deklaraciją.

Nekreipė dėmesio į švyturėlius

Beveik tuo pačiu metu į avariją Kuršėnuose (Šiaulių r.) pateko kitas Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stoties automobilis.

Kapinėse nualpusiam žmogui pagalbos suteikti skubėjusiems medikams kelią sankryžoje pastojo neatidaus vairuotojo vairuojamas automobilis.

Teikti pagalbos skubėjęs greitosios automobilis važiavo įsijungęs švyturėlius.

Per šį įvykį žmonės taip pat nenukentėjo.

Abiejų į avariją patekusių automobilių vairuotojai policijos nekvietė, o tik užpildė eismo įvykio deklaraciją.

Vairuotojai darosi vis įžūlesni

Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausioji gydytoja Eugenija Kukaitienė sakė, kad abu greitosios pagalbos automobiliai per avarijas apgadinti nestipriai, tačiau jiems prireiks remonto.

Vyriausioji gydytoja piktinosi, kad nemažai vairuotojų nepraleidžia su įjungtais švyturėliais ir garsiniais signalais pas ligonius skubančių greitosios pagalbos automobilių.

„Pastaruoju metu ši problema pasidarė ypač opi. Neseniai teko skubėti teikti pagalbos sankryžoje partrenktai policijos pareigūnei, tai mūsų vairuotojas skundėsi, kad kelias jam buvo pastoviai blokuojamas.

Jau kalbėjomės su policijos pareigūnais apie reido būtinybę – reikia auklėti ir bausti pirmumo teisės specialiųjų tarnybų automobiliams su įjungtais garsiniais ir šviesos signalais nesuteikiančius vairuotojus“, – portalui lrytas.lt sakė E.Kukaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.