Praėjusios paros eismo įvykiuose sužeisti 6 nepilnamečiai

Trečiadienį šalies eismo įvykiuose buvo sužeista 18 žmonių, tarp jų – 6 nepilnamečiai.

Praėjusios paros eismo įvykiuose sužeisti 6 nepilnamečiai.<br>Policijos nuotr.
Praėjusios paros eismo įvykiuose sužeisti 6 nepilnamečiai.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2018, 10:07 AM

Kaip informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba, pirminiais duomenimis, trečiadienį, gegužės 23 d., šalies keliuose įvyko 15 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 18 žmonių.

Tarp sužeistųjų eismo įvykiuose – 6 nepilnamečiai, eismo įvykiuose nukentėjo 3 nepilnamečiai keleiviai, tarp kurių – 8-metis keturračio keleivis, 17-metė ir 11-metė automobilių keleivės, taip pat sužeista 17-metė pėsčioji, 15-metis dviratininkas ir 8 metų berniukas, vairavęs keturratį.

Per parą policija užregistravo 49 techninius eismo įvykius, kuriuose žmonės nenukentėjo, per parą nustatyta 19 neblaivių vairuotojų, 11 iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės, gavus neabejingų žmonių pranešimus, policija sulaikė devynis neblaivius vairuotojus.

Taip pat išaiškinti 25 asmenys, kurie vairavo neturėdami tam teisės, nustatyti 176 pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų pažeidimai, 37 neblaivūs dviračių vairuotojai.

Anksti ryte, apie 4 val. 10 min., Vilniaus rajone, Lydos plente, magistralinio kelio Vilnius–Lyda 21 km., 35 m. vyras, vairuodamas automobilį „Volvo V70“, sutemose, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, šlapiame kelyje nesuvaldė vairuojamo automobilio ir kelio vingyje nuvažiavo nuo kelio į griovį.

Eismo įvykio metu nukentėjo du keleiviai – 26 m. vaikinas dėl sužalojimų gydomas ambulatoriškai, ugniagesių gelbėtojų išvaduota 17-metė keleivė dėl daugybinių sužalojimų paguldyta į ligoninės reanimacijos skyrių.

Automobilio vairuotojas eismo įvykio metu nenukentėjo.

Vidurdienį, apie 11 val. 50 min., Jurbarko rajone, kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, ties įvažiavimu į Smalininkus, automobilis „Renault Kangoo“, vairuojamas 36 m. vyro, dėl nepasirinkto saugaus važiavimo greičio ir atstumo iki priekyje važiavusio automobilio, atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „VW Golf“.

Eismo įvykio metu buvo sužeista automobilį „VW Golf“ vairavusi 28 m. moteris.

Ant galinės sėdynės, vaikiškoje kėdutėje buvo vežamas 10 mėnesių kūdikis, kuris eismo įvykio metu nenukentėjo.

Apie 12 val. 50 min., Prienuose, Miško ir Eglių gatvių sankryžoje, 8 metų berniukas vairavo keturratį, kurio, važiuodamas keliu, nesuvaldė. Keturratis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į šalikelėje stovėjusio namo tvorą.

Eismo įvykio metu nukentėjo pats keturratį vairavęs mažametis ir kartu važiavęs jo bendraamžis. Sužeistieji 8-mečiai buvo pristatyti į Kauno klinikas.

Vakare, apie 19 val. 10 min., gavus piliečių pranešimą, Klaipėdoje, Baltijos prospekte buvo sustabdytas vilkikas „DAF“ su puspriekabe, kurio vairuotojui, 37 metų Latvijos piliečiui, buvo nustatytas 2,41 promilės girtumas. Vilkikas buvo nugabentas į saugomą aikštelę, o jo vairuotojas, įtariamas nusikalstamos veikos padarymu, uždarytas į areštinę.

Apie 19 val. 18 min., Šakių rajone, Slavikų kaime, laukuose apsivertė traktorius „MTZ-50“, jį vairavęs neblaivus 46 metų vyras susižalojo. Traktoriaus vairuotojui buvo nustatytas 2,71 promilės girtumas.

Vakare, apie 21 val. 36 min., Šiaulių rajone, kelyje Šiauliai–Pakruojis–Pasvalys, 52 metų moteris, vairuodama automobilį „Porsche Cayenne“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir nesuvaldė automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Vairuotoja eismo įvykio metu buvo sužeista ir pristatyta į ligoninę.

Vėlai vakare, apie 22 val. 38 min., Klaipėdos rajone, Kairių kaime, Smeltės pusiasalyje, 21 metų vaikinas, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir nesuvaldė vairuojamo automobilio „Renault Megane Scenic“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medžius.

Įvykio metu buvo sužeistą 21 metų keleivė, mergina gydoma ambulatoriškai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia jaunų, nepatyrusių vairuotojų dėmesį – atminkite, vairavimas yra atsakingumo ir dėmesingumo reikalaujanti veikla, prašome, pasirinkite saugų važiavimo greitį, nesinaudokite mobiliojo ryšio priemonėmis, venkite su vairavimu nesusijusios veiklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.