Praėjusios paros įvykiuose buvo sužeisti 23 žmonės

Ketvirtadienį šalies eismo įvykiuose buvo sužeisti 23 žmonės. Tarp nukentėjusių – 6 nepilnamečiai.

Praėjusios paros įvykiuose buvo sužeisti 23 žmonės.<br>Policijos nuotr.
Praėjusios paros įvykiuose buvo sužeisti 23 žmonės.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2018, 11:00 AM

Kaip informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba, pirminiais duomenimis, gegužės 24-ąją, ketvirtadienį, mūsų šalies keliuose, įvyko 19 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės.

Žuvo 42 vyras, vairavęs motociklą. Sužeisti 23 eismo dalyviai, tarp jų – 6 nepilnamečiai (3 pėstieji, 2 mopedo vairuotojai, 1 mopedo keleivis).

Daugiausia įvykiuose sužeista vairuotojų – 9 (1 motociklo), taip pat 7 pėstieji, iš jų 3 – pėsčiųjų perėjose, 5 keleiviai ir 2 dviračių vairuotojai.

Neblaivus vairuotojas, pirminiais duomenimis, dalyvavo 1 įvykyje (sužeistos 2 merginos).

Kaune 4-iuose įvykiuose sužeisti 6 žmonės, Vilniuje įvyko 3 eismo įvykiai (3 sužeisti), Šiauliuose – 2 įvykiai (2 sužeisti), Klaipėdoje – 1 įvykis (1 sužeistas), Panevėžyje – 1 (2 sužeisti).

Policijos registruojamų įvykių registre įvestas 201 asmenų pranešimas apie techninius eismo įvykius.

Per parą policijos pareigūnai nustatė 17 neblaivių vairuotojų, baudžiamoji atsakomybė gresia 9 iš jų (girtumas daugiau nei 1,5 promilės). Neturėdami teisės vairuoti prie transporto priemonės vairo sėdo 16 asmenų. Užfiksuoti 69 pėsčiųjų ir 62 dviračių vairuotojų padaryti pažeidimai. 38 dviračių vairuotojai, taip pat 1 vadeliootjas buvo neblaivūs. Iš viso išaiškinti 557 Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Pavakarę, apie 15 val. 44 min., Vilniaus rajone, Kuosinės kaime, kelio vingyje į priešpriešinio eismo juostą įvažiavo motociklas „Piaggio Sfera 125“, kurio vairuotojas neišvengė susidūrimo su automobiliu „Opel Astra“, vairuojamu 58 metų moters.

Per eismo įvykį žuvo 42 metų motociklo vairuotojas. Jis važiavo su saugos šalmu.

Ryte, apie 7 val. 45 val., Kaune, Šilainiuose, Kuršių gatvėje, automobilis „Mazda CX5“, vairuojamas 56 metų moters, apsisukdamas, nedavė kelio ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu mopedu „Yamaha SA-14“. Šią dviratę transporto priemonę vairavo nepilnametė. Įvykio metu ji ir nukentėjo: 17-metė patyrė kojos traumą (nuvežta į Kauno klinikas).

Popietę, apie 12 val. 21 min., Šiauliuose, Gumbinės gatvėje, dviračiu į pėsčiųjų perėją įvažiavęs neblaivus 57 metų vyras atsitrenkė į automobilį „Škoda Fabia“, vairuojamą 46 metų vyro.

Sužeidimus patyręs dviratininkas (galvos žaizda, kairės kojos lūžiai) paguldytas į ligoninę. Jam nustatytas lengvas neblaivumas.

Apie 15 val. 20 min. Vilniuje, Laisvės prospekto ir Rygos gatvės sankryžoje, pėsčiųjų perėjoje, nenustatytas automobilis, sukdamas į dešinę, kliudė 13 metų berniuką. Vaikui paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 15 val. 28 min. Kaune, B. Sruogos gatvėje, 16 metų paauglio vairuojamas mopedas „Beta RR50IL“ kelio vingyje susidūrė su priešpriešinio eismo juosta važiavusiu automobiliu „Audi A6“, kurį vairavo 19 metų vaikinas. Įvykio metu nukentėjo ir į ligoninę nuvežti mopedu važiavę du 16-mečiai.

Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, abu išleisti gydytis ambulatoriškai.

Vakare, apie 20 val. 30 min., Molėtų rajone, Šaukšteliškių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A14 Vilnius–Utena, susidūrimo su į kelią įšokusia stirna neišvengė motociklą „Honda VFR 800“ vairavęs 34 metų vyras.

Po įvykio vairuotojas paguldytas į ligoninę. Gyvūnas nugaišo.

Vakare, apie 22 val. 45 min. Kretingoje, Laisvės gatvėje (apšviesta), 23 metų vaikinas, nors ir buvo neblaivus, sumanė važiuoti automobiliu „BMW 320D“.

Jis nepastebėjo, kad ant automobilio bagažinės dangčio buvo „įsitaisiusios“ dvi merginos. Pradėjus automobiliui važiuoti, 18 ir 19 metų „keleivės“ neišsilaikė ir nukrito.

Abi merginos po įvykio atsidūrė ligoninėje.

Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, abiem paskirtas ambulatorinis gydymas. Jaunajam vairuotojui, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis (1,76 promilės) girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.