Būkite atidūs: vaikų pamėgti riedžiai šį pavasarį sukėlė net du gaisrus

Piliečių pamėgti riedžiai per pastaruosius du mėnesius sukėlė du gaisrus. Ugniagesiai ragina atsargiau prižiūrėti šią transporto priemonę.

Sparčiai populiarėjanti transporto priemonė per pastaruosius du mėnesius sukėlė du gaisrus.<br>PAGD nuotr.
Sparčiai populiarėjanti transporto priemonė per pastaruosius du mėnesius sukėlė du gaisrus.<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2018, 10:17 AM

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, su elektriniu riedžiu galima įdomiai, aktyviai ir smagiai praleisti laisvalaikį, tačiau netinkamai naudojamas jis gali atnešti didelių nuostolių jų šeimininkams.

Gegužės 20 d. vakare Juodupės miestelio Palangos gatvėje kilęs gaisras akimirksniu prarijo šeimos medinį namą ir užgyventą turtą.

Pasak Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektoriaus Renaldo Nacicko, gaisrą sukėlė įkraunamas riedis, kuris sprogo ir ugnis žaibiškai suniokojo šeimos būstą ir visą turtą.

Panašiai atsitiko ir šių metų kovo 31 dieną Panevėžyje, Statybininkų gatvėje. Bute taip pat sprogo įkraunamas prietaisas ir sukėlė gaisrą, kuris pridarė šeimininkams daug žalos.

Kad būtų išvengta bėdos, R. Nacickas pataria: „Pirkite sertifikuotus riedžius, iš oficialių pardavėjų ir tai bus dar vienas būdas smagiai praleisti laisvalaikį.

Pirmiausia, prieš naudodami riedį, atidžiai perskaitykite gamintojo instrukciją. O prieš jį įkraudami, patikrinkite, ar nepažeisti laidai, pats prietaisas ar elektros šakutės lizdas“,– teigia specialistas.

Būtina naudoti tik tam prietaisui skirtą įkroviklį. Jis išimamas iš pakuotės, pastatomas ant nedegaus pagrindo. Įkraunamo riedžio negalima uždengti kitais daiktais.

Pasak inspektoriaus, įkraunamo riedžio negalima palikti be priežiūros, jis nekraunamas ilgiau, nei to reikalaujama instrukcijoje. Be to, rekomenduojama vengti jį įkrauti nakties metu.

Draudžiama riedžio įkrovimo darbus patikėti mažamečiams vaikams. Transportuojant riedį, jo kroviklį, reikia saugoti, kad nesusilankstytų laidai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?