Kuršių mariose ant seklumos užplaukė jachta

Kuršių mariose ant seklumos ketvirtadienį užplaukė jachta su dešimčia žmonių, pranešė Bendrasis pagalbos centras.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2018, 7:40 PM, atnaujinta Jun 22, 2018, 12:38 PM

Jachta ant seklumos užplaukė Neringoje. Į įvykio vietą išsiųsti ugniagesiai gelbėtojai.

Informacija apie įvykį perduota Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai, Klaipėdos apskrities vyriausiam policijos komisariatui, Valstybinės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinei ir Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui.

Kaip penktadienį informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba, mariose ant seklumos užplaukus pramoginei jachtai pasieniečiai ir ugniagesiai išgelbėjo joje buvusius žmones. 9 pramogautojai buvo parplukdyti į krantą, o pagalbos atsisakęs jachtos kapitonas liko joje.

Ketvirtadienį vakare VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės pareigūnai iš Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro gavo pranešimą apie tai, kad Kuršių mariose ant seklumos užplaukė jachta. Tuo metu mariose buvo stiprus vėjas, jachtoje buvusiems 10-čiai žmonių buvo kilęs pavojus.

Pasieniečiai į incidento vietą, esančią apie 2 km nuo kranto ir apie 2 km nuo Juodkrantės į Klaipėdos pusę, iškart nuskubėjo tarnybiniu kateriu „Boomeranger“. Suradę jachtą VSAT pareigūnai iš jos į savo katerį nukėlė 30-ies ir 31-erių klaipėdiečius bei saugiai juos paplukdė į Klaipėdą. Žmonėms medikų pagalbos neprireikė.

Kitus 7 pramogautojus savo kateriu išgelbėjo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

63-ejų jachtos kapitonas, Palangos gyventojas, ketvirtadienį vakare liko joje atsisakęs pagalbos. Jis planavo savarankiškai organizuoti jachtos nutempimo nuo seklumos veiksmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.