Aviečių išėjęs pensininkas negrįžo, specialistai įspėja būti atsargesniems

Antrą parą Panevėžio rajone ieškotas pensininkas rastas miške be gyvybės ženklų. Įtariama, kad į netoliese Kaubariškio sodų esantį mišką uogauti išsiruošusiam vyrui sutriko sveikata. Vyras į puikiai pažįstamą mišką išsiruošė be telefono.

Antrą parą Panevėžio rajone ieškotas pensininkas rastas miške be gyvybės ženklų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Antrą parą Panevėžio rajone ieškotas pensininkas rastas miške be gyvybės ženklų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2018, 7:29 PM

Pensininko buvo ieškoma sraigtasparniu, dirbo kinologai su šunimis, pasitelkta visuomenės pagalba. Dingusiojo žmonos teigimu, vyras buvo alergiškas ir su savimi neturėjo vaistų. Specialistai įspėja, kad alergiškus žmones vabzdžių įkandimas gali pražudyti akimirksniu.

„Jis tą mišką pažinojo 30 metų, jam tikrai atsitiko kažkas negero su sveikata. Jis buvo alergiškas bitėms, gal įkando? Su savimi tabletės neturėjo“, – teigė jo žmona Nemira.

Medikai įspėja, kad į miškus, ypač per karščius, nepatartina eiti ne tik sergantiems širdies bei kraujagyslių ligomis, uogynų ypač turėtų vengti alergiški žmonės.

„Mums pavojinga bendrinė alerginė reakcija, nes dėl jos žmonės gali pradėti dūsti, vystosi tam tikros audinių tinimai, gerklų tinimai. Tai be galo pavojinga, tai sąlygoja greitą mirtį. Jeigu užbrinksta gerklos, miške jau pagelbėti sudėtinga“, – sakė Panevėžio ligoninės priėmimo skyriaus vedėja Jolanta Vokietienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.