Įspūdingų asmenukių kaina – siaubinga: aukos jau ir Lietuvoje

Bandymas pasidaryti įspūdingą asmenukę kainavo gyvybę. Iki šiol tokios žinios atskriedavo tik iš užsienio. Tačiau praėjusį savaitgalį panaši nelaimė atsitiko ir Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2018-07-15 14:04, atnaujinta 2018-07-16 11:06

Prie Nemuno, Kretkaimio kaime (Šakių r.), apleistoje poilsiavietėje, vieną praėjusio savaitgalio naktį žuvo 27 metų kaunietė.

Mergina vidurnaktį nukrito nuo triaukščio pastato ir mirtinai susižalojo.

Manoma, kad tragedija įvyko, kai kompanija, kurioje buvo ir ši kaunietė, bandė pasidaryti įspūdingų asmenukių.

Tirs aukos telefoną

Tą naktį šalia buvusių Lietuvos aklųjų ir silpnaregių poilsio namų gyvenančius žmones pažadino policijos ir greitosios pagalbos automobilių sirenos.

Medikai sunkiai susižalojusią merginą, kuri nukrito nuo namo stogo ant asfalto, skubiai vežė į ligoninę, bet kaunietė užgeso automobilyje.

Paaiškėjo, jog tą naktį apleistame name linksminosi trys merginos ir trys vaikinai, atsitiktinai susipažinę viename Kauno bare.

Vienas vaikinas, kilęs iš Kretkaimio, pasiūlė visiems važiuoti į savo sodybą tame kaime, netoli apleistos poilsiavietės.

Mirtina nelaimė įvyko, kai alkoholiu prisivaišinusi kompanija užlipo ant buvusių poilsio namų stogo.

Pirminiais duomenimis, jie mobiliaisiais telefonais filmavosi, darė asmenukes.

Mergina tamsoje priėjo per arti krašto ir žnektelėjo žemyn.

Tyrėjai laukia žinių iš ekspertų, kurie maždaug po savaitės turėtų patikrinti žuvusiosios telefoną ir apžiūrėti, kokie vaizdai buvo užfiksuoti tą naktį ant apleistos poilsiavietės stogo.

„Blogai su tais poilsiavietės namais. Septynių hektarų plote jų yra gal septyni, – sunkiai atsiduso Lekėčių seniūnijos seniūnas Ričardas Krikštolaitis. – Kaimo žmonės pyksta, kad savininkai nesitvarko.“

Poilsiavietės veikla nutrūko beveik prieš du dešimtmečius.

Pastatai ir septyni hektarai žemės buvo privatizuoti ir per keliolika metų ėjo iš rankų į rankas. Naujieji savininkai gyvena Kaune.

„Su jais ne kartą kalbėjome, kad susitvarkytų, nes pastatai yra nesaugūs.

Šių metų pavasarį su savininkais buvau susitikęs ir aš, ir Šakių savivaldybės administracijos direktorius. Kauniečiai pažadėjo viską sutvarkyti, tačiau taip nieko ir nepadarė“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo Lekėčių seniūnas R.Krikštolaitis.

Į trijų aukštų pastatą per išlaužtas duris ir išdaužytus langus gali patekti bet koks nuotykių ieškotojas, o aštresnių įspūdžių mėgėjai ant namo stogo lengvai gali užkopti priešgaisrinėmis kopėčiomis.

Gyrėsi dar neregėtais vaizdais

Tą patį savaitgalį panaši, tik triskart daugiau aukų pareikalavusi nelaimė, įvyko Kanadoje.

Trys bičiuliai 30-mečiai Rykeris Gamble’as, Alexey Lyakhas ir 29-erių Megan Scraper kanale „YouTube“ dalydavosi ekstremaliausiais vaizdais iš savo kelionių po visą pasaulį.

Jaunuolių paskyros „YouTube“, „Instagram“ ir „Facebook“ paskyrose buvo labai populiarios – jie gyrėsi itin pavojingais nuotykiais, kuriems ryžtųsi retas žmogus.

Tačiau pasivaikščiojimas ir naujų vaizdų medžioklė krioklio viršūnėje Kanadoje jiems baigėsi tragiškai: stipri srovė trijulę nubloškė iš 30 metrų aukščio, nė vienas jų nukritęs į krioklio baseiną apačioje neliko gyvas.

Paliko ir turtus, ir skolas

Negana to, tą nelemtą savaitgalį Prancūzijoje žuvus Kinijos koncerno HNA vadovui bei vienam įkūrėjų Wang Jianui pačios kompanijos ateitis tapo neaiški.

Užsienyje besiplėtusią bendrovę smaugia milžiniškos skolos.

Pasirodo, net turtingiausi žmonės pasiduoda pagundai fotografuotis pavojingose vietose.

57 metų vienas garsiausių Kinijos verslininkų Provanse žuvo nukritęs nuo uolos, ant kurios užsilipęs bandė pozuoti nuotraukai.

Puolė ir ryklys, ir pitonas

Už įspūdingas nuotraukas prieš keletą dienų savo gyvybe vos nesumokėjo instagramo modelis iš Kalifornijos (JAV) 19-metė Katarina Zarutskie.

Bahamų salose išsimaudyti su rykliais mergina norėjo tik tam, kad savo socialinę paskyrą papildytų atostogų asmenuke.

Tačiau greitai tai tapo tarsi blogu sapnu – pagriebęs modelio ranką ryklys ją vilko po vandeniu.

„Jis pagriebė mano riešą ir jaučiau, kaip jo dantys smenga į mano ranką“, – išsigandusi vėliau pasakojo mergina.

Majamio universiteto studentė Bahamų salose ilsėjosi kartu su savo vaikinu ir jo šeima.

Ryklio užpuolimą savo vaizdo kameroje užfiksavo vaikino tėvas.

Vienoje nuotraukoje matyti, kaip mergina pozuoja iškėlusi rankas, o šalia jos – vos už kelių metrų – plaukioja apie dešimt ryklių.

O štai kita nuotrauka galėjo būti ir paskutinė.

K.Zarutskie sakė, jog ją užpuolęs ryklys buvo maždaug pusantro metro ilgio: „Keletą sekundžių buvau po vandeniu ir greitai griebiau savo riešą iš ryklio nasrų.“

Išlaisvinusi savo ranką, modelis greitai nuplaukė prie netoliese esančių laiptų ir išlipo iš vandens.

Indijoje vienas eigulys praėjusį sekmadienį pateko į keblią padėtį, kai jį pradėjo smaugti pitonas, vyrui mėginant su juo nusifotografuoti.

Panikos apimti vieno Vakarų Bengalijos kaimo gyventojai išsikvietė gamtosaugos pareigūną Sanjay Duttą, kai pamatė 40 kg sveriantį pitoną, ryjantį dar gyvą ožką.

Užuot saugiai įkišęs roplį į maišą pareigūnas užsidėjo jį ant pečių ir pradėjo pozuoti nuotraukoms stebint priblokštiems kaimiečiams.

Tačiau netrukus kilo tikra panika, nes didžiulė gyvatė apsivijo S.Duttai kaklą ir eiguliui teko gelbėtis iš tvirtų pitono gniaužtų.

Aukštoji įtampa – mirtina

Aštuoniolikmetė rumunė Anna Ursu dievino asmenukes. Tik paskutinės ten taip ir nebebuvo kam įdėti.

Vaikštinėdama su drauge po Jasų miesto (Rumunija) traukinių stotį, ji panoro pasidaryti išskirtinę asmenukę feisbukui. Užlipusi mergina atsigulė ant elektrinio traukinio stogo ir žaismingai pakėlė į viršų koją.

Elektros išlydis buvo toks stiprus, kad lipusi iš paskos septyniolikmetė draugė tiesiog nuskriejo nuo stogo, o A.Ursu apgaubė liepsnos. Šalia pasitaikęs praeivis rizikuodamas gyvybe šoko jai padėti, užgesino drabužius ir iškvietė greitąją pagalbą.

Tačiau nudegusi 50 proc. kūno mergina mirė ligoninėje. Kas atsitiko? Juk Anna nebuvo tokia kvaila ir aukštosios įtampos laidų nė nepalietė?

Tiesiog jos koja pernelyg priartėjo prie perkaitusius itin aukštos įtampos laidus supančio elektromagnetinio lauko. 27 tūkst. voltų iškrova kirto kaip žaibas.

Nuotrauka parodė taikinį

Gal vadinamosios „Islamo valstybės“ kovotojai ir tiki, kad griaudami istorijos paminklus ir kapodami galvas kitaip besimeldžiantiems jie elgiasi labai protingai ir mylintis dievas Alachas kokiu nors būdu sugebės rasti paaiškinimą, kodėl jie turėtų atsidurti rojuje, tačiau protingi ten tikrai ne visi.

Šio savo religijos nuostatas nevaizduoti žmogaus veido paniekinusio kovotojo pavardės niekas neskelbia.

Užtat jo nuopelnus JAV karinių oro pajėgų generolas Hawkas Carlisle’as labai vertina.

Barzdotas gražuolis savo socialinėje paskyroje įdėjo asmenukę prie kažkokio kelio ženklo ir pasigyrė, kokios didžiulės čia įsikūrusios vadavietės galimybės.

„Mūsų žvalgybos vaikinai, dirbantys Herlberte (karinių oro pajėgų bazė Floridoje, JAV), naršė socialiniuose tinkluose ir pamatė tą kvailį, stovintį prie vadavietės ir besigiriantį.

Mes gerai padirbėjome – trys valdomos raketos sulygino tą bazę su žeme. Viena žinutė socialiniame tinkle virto subombarduotu taikiniu – neįtikėtina, ar ne?“ – vėliau pasakojo generolas.

Sunku pasakyti, ar pats kvailokas kovotojas dar gyvas, tačiau ar galime užtikrinti, kad asmenukių daugiau iš jo tikėtis nereikėtų? Liūdniau, kad ne mažiau tokių kvailysčių daro ir kitų armijų kareiviai.

Aukšti tiltai ne tik sujungia

Mergina iš Sankt Peterburgo (Rusija) taip ir nesulaukė aštuoniolikos. Kaip ir daugybę jaunuolių, ją pražudė aistra.

Aistra fotografuotis. Ksenija Ignatjeva fotoaparatą nusipirko už vasarą uždirbtus pinigus ir tapo aistringa fotografijos entuziaste. Labiausiai ji mėgo fotografuoti save.

Likus mėnesiui iki aštuonioliktojo gimtadienio norėdama pasidaryti įspūdingą asmenukę ji užkopė ant geležinkelio tilto konstrukcijų Krasnogvardeisko rajone.

Policija į anonimo, pranešusio, kad ant tilto žaidžia vaikai, skambutį sureagavo per lėtai.

Praradusi pusiausvyrą mergina nukrito, krisdama dar mėgino griebtis už elektros laidų ir gavo 1500 voltų smūgį.

Vėliau pareigūnai sakė, kad nukritusi ant žemės ji dar buvo gyva, tačiau labai neilgai.

Šalia kūno policija rado susigūžusią, šoko paralyžiuotą Ksenijos draugę, kartu atėjusią 17-metę Oksaną Žankovą.

Panašus likimas ištiko ir 23 metų studentę iš Lenkijos Sylwią Rajchel. Būsima medicinos sesuo keliavo po Pietų Ispaniją ir, aišku, negalėjo praleisti progos pasidaryti asmenukės ant kultinio Trianos tilto (Puente de Triana).

Kodėl tam reikėjo stotis ant tilto atbrailos, dabar jau ji nebepasakys. Praradusi pusiausvyrą mergina nukrito iš 15 metrų aukščio ir trenkėsi į betonines tilto atramas. Vietoje ją pavyko atgaivinti, tačiau nuvežta į ligoninę mergina mirė. Taip baigėsi jos viso gyvenimo svajonių atostogos.

Arba vairuoji, arba pozuoji

Repo muzikos atlikėjas iš Puerto Riko Ramonas Gonzalesas populiarumo stoka nesiskundė. Kelios Jadieliu pasivadinusio atlikėjo dainos buvo tapusios hitais, tačiau repas šį sykį niekuo dėtas.

Tai atsitiko, kai Ramonas lankė savo gimines Ročesteryje (Niujorkas, JAV). Vyrukas išlėkė pasivažinėti motociklu, važiuodamas nutarė pasidaryti įspūdingesnę asmenukę. Asmenukę pasidarė.

„Nesuvaldė savo transporto priemonės ir išvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą rėžėsi į priešinga kryptimi važiuojantį automobilį“, – skelbė policijos ataskaita apie paskutines reperio gyvenimo akimirkas.

26 metų amerikietė Colette Moreno su drauge lėkė į savo mergvakarį. Vairavo draugė, o keleivio vietoje sėdinti Colette pasidarė labai smagią asmenukę. Jos gedinčiam jaunikiui Jesse Arcobasso ir penkerių metų sūnui liko bent tai – dabar jie žino, kad likus kelioms akimirkoms iki mirties nuotaka buvo laiminga.

Po susidūrimo su priešais važiuojančiu automobiliu likusi gyva vairuotoja vėliau pasakojo, kad nelaimė atsitiko, kai ji pamėgino aplenkti klaikiai dūminantį sunkvežimį, nuo kurio dūmų C.Moreno prasidėjo astmos priepuolis.

Pavojus tyko prie uolų

23 metų Jamesas Nicholsas iš Jungtinės Karalystės su 21 metų Cheynne Holloway, kuri grojo bosine gitara Pietų Afrikos Respublikos grupėje „Burning Blue“, susipažino internetu.

Ilgai bendravę per atstumą galiausiai jie pasiryžo susitikti. Vyrukas atvyko į Afriką, pora smagiai bendravo, kol nusprendė aplankyti antrą pagal aukštį Johanesburgo miesto tašką – Nortklifo kalvą.

Jos viršūnėje abu ir sustojo, kad nusifotografuotų asmenukei.

J.Nicholsas, portretų fotografas, statė trikojį, o Cheynne užėmė vietą, kur pozuos. Liudininkai pasakojo, kad mergina užsiropštė ant didžiulio akmens ir, vaikinui nė nespėjus paruošti fotoaparato, tas akmuo staiga nudardėjo į 15 metrų gylio tarpeklį.

Jamesas pametęs galvą nulėkė iš paskos ir dar mėgino merginai daryti dirbtinį kvėpavimą bei širdies masažą, tačiau po 20 minučių atvykę medikai konstatavo jos mirtį.

Lenkų pora nusprūdo nuo uolos Portugalijos Uolos kyšulyje.

Atostogavę su vaikais Portugalijoje gyvenantys sutuoktiniai norėjo atsistoti arčiau krašto, kad pasidarytų įspūdingą „šeiminukę“. Nesuspėjo. Tėvų žūtį matę 5 ir 6 metukų vaikai patyrė šoką ir gelbėtojai juos perdavė Lenkijos diplomatų bei psichologų globai.

Tai, aišku, toli gražu ne visos asmenukių aukos, tačiau, tikimės, ir to pakaks, kad, šią vasarą užsimanę įspūdingesnio kadro, prisimintumėte, jog geriau dar daug kitų vasarų, negu vienintelė nuotrauka. Nors ir labai įspūdinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.