Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, dar 16 buvo sužalota

Trečiadienį, liepos 18 d., mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 14 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 16 žmonių. Vieno eismo įvykio metu žuvo žmogus, 34 metų motociklo vairuotojas.

Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, dar 16 buvo sužalota.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, dar 16 buvo sužalota.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 10:13 AM, atnaujinta Jul 19, 2018, 10:20 AM

Tarp sužeistųjų eismo įvykiuose – du nepilnamečiai. Daugiausia eismo įvykių įvyko dėl vairuotojų neatidumo, nesilaikant važiavimo pirmenybės sankryžose, taip pat nepraleidžiant mažiau pastebimas transporto priemones – motociklus, mopedus, dviračius.

Per parą įvyko 5 susidūrimai su dviračiais, 9 susidūrimai nesilaikant važiavimo pirmenybės taisyklių.

Per parą pareigūnai užregistravo 49 eismo įvykius, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo, 4 eismo įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai. Trečiadienį policija išaiškino 18 neblaivių vairuotojų, 12 iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės.

Liepos 18 d. apie 21 val. 46 min., Vilniaus rajone, kelio Vilnius–Minskas 8-ame km, motociklas „Aprilia SL 750 Shiver“, vairuojamas 34 metų vyro, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į kelio atitvarus.

Eismo įvykio metu motociklo vairuotojas žuvo.

Naktį iš antradienio į trečiadienį, apie 1 val. 35 min., Palangoje, Sodų gatvės ir Klaipėdos plento sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforu, tačiau esant išjungtam šviesoforui, 21 metų vaikinas, vairuodamas automobilį „Ford C-Max“, įvažiavo į sankryžą šalutiniu keliu, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „VW Tiguan“.

Susidūrimo metu buvo sužeista pastarąjį automobilį vairavusi 43 metų moteris ir kartu važiavęs 12 metų berniukas, jie gydomi ambulatoriškai.

Ryte, apie 7 val. 22 min., Vilniaus rajone, Galgių kaime, Mokyklos ir Centrinės gatvių sankryžoje, neblaivus 26 metų vyras, vairuodamas automobilį „Mitsubishi Carisma“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Dacia“, vairuojamo 42 metų moters, kuri eismo įvykio metu patyrė sužalojimus ir buvo pristatyta į ligoninę.

Įvykį sukėlusiam „Mitsubishi Carisma“ vairuotojui buvo nustatytas lengvas, 0,69 prom. girtumas.

Prieš vidurdienį, apie 11 val. 25 min., Kaune, J. Lukšos, Daumanto ir Lazūnų gatvių sankryžoje įvyko eismo įvykis, kurio metu automobilis „Ford Focus“, vairuojamas 38 metų moters, iš šalutinio kelio įvažiavo į pagrindinį kelią, nepraleidus pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Citroen C4“ ir su juo susidūrė. Nuo smūgio automobilis „Ford Focus“ tapo nevaldomas, nuvažiavo nuo kelio, nulaužė kelio ženklą ir atsitrenkė į namo tvorą.

Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio „Ford Focus“ vairuotoją, kartu važiavusi 65 metų keleivė ir automobilio „Citroen C4“ vairuotojas.

Vidurdienį, apie 13 val., Klaipėdoje, Taikos prospekte, 73 metų vyras, vairuodamas automobilį „Nissan Almera Tino“, persirikiuodamas į trečią eismo juostą, nedavė kelio ir susidūrė su motociklu „Yamaha XVZ 1300“, kuris po susidūrimo nuvažiavo nuo kelio ir apvirto.

Eismo įvykio metu sužalotas 44 metų motociklininkas.

Apie 13 val. 14 min., Biržų rajone, krašto kelyje Biržai–Pandėlys–Rokiškis, 42 metų vyras, vairuodamas automobilį „Fiat Ducato“, buvo neatidus, lenkdamas keliu važiavusį dviratį nesilaikė saugaus atstumo ir kliudė dviratį, kuri vairavo 76 metų moteris. Dviratis buvo tvarkingas, jo vairuotoja dėvėjo ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

Dėl patirtų sužalojimų moteris paguldyta į ligoninę.

Popietę, apie 15 val. 22 min., Vilniuje, Miškinių gatvėje, automobiliu „Ford C-Max“, kurį vairavo 45 metų vyras, buvo partrenktas iš kiemo dviračiu išvažiavęs 14-metis paauglys.

Sužeistas dviratininkas dėl sužalojimų gydomas ambulatoriškai.

Dar vienas dviratis pateko į eismo Vilniuje, Visorių Sodų ir Visorių gatvių sankryžoje. Apie 16 val., 28 mrtų vyras, vairuodamas automobilį „Audi A4 Avant“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio dviračio ir su juo susidūrė.

Įvykio metu nukentėjo 42 metų dviračio vairuotoja, moteris gydoma ambulatoriškai.

Pavakarę, apie 17 val. 29 min. Kaune, Neries krantinėje, automobilis „Mercedes Benz E320CDI“, vairuojamas 39 metų vyro, partrenkė nenustatytoje vietoje per kelią ėjusį neblaivų pėsčiąjį. Sužeistas 55 metų vyras buvo pristatytas į ligoninę.

Vėlai vakare, apie 22 val., Šiauliuose, Tilžės ir Gardino gatvių sankryžoje, 19-metis vaikinas, vairavęs automobilį „VW Passat“, sukdamas į kairę, nepraleido tiesiai važiavusio mopedo, kurį vairavo 38 metų vyras, ir su juo susidūrė. Nuo smūgio mopedas atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą.

Sužeistas mopedo vairuotojas buvo pristatytas į ligoninę, suteikus medikų pagalbą išleistas gydytis ambulatoriškai

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo vairuotojų būti atidiems, laikytis važiavimo pirmenybės taisyklių, atkreipti dėmesį į eisme dalyvaujančius dviračius, mopedus, motociklus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.