Praėjusios paros eismo įvykiuose buvo sužeisti 9 žmonės, tarp jų – 5 nepilnamečiai

Pirminiais duomenimis, rugpjūčio 20 d. (pirmadienį), mūsų šalies keliuose įvyko 9 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 9 žmonės. Tarp sužeistųjų eismo įvykiuose – 5 nepilnamečiai, du vaikai neatsargiai įbėgo į važiuojamąją kelio dalį, sužeisti du nepilnamečiai mopedų vairuotojai, vienas nepilnametis vairavo motociklą ir vienas – dviratį.

Pirmadienio eismo įvykiuose buvo sužeisti 5 nepilnamečiai.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Pirmadienio eismo įvykiuose buvo sužeisti 5 nepilnamečiai.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2018, 9:58 AM, atnaujinta Aug 21, 2018, 9:59 AM

Kaip informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba, neblaivūs vairuotojai sukėlė 8 eismo įvykius, laimei, šiuose įvykiuose žmonės nenukentėjo. Iš viso, per parą policijoje užregistruoti 54 eismo įvykiai, kuriuose žmonės nenukentėjo. Pirmadienį pareigūnai išaiškino 30 neblaivių vairuotojų, 18 iš jų gresia baudžiamoji atsakomybė, kadangi nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas. Per parą nustatytas 81 pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų pažeidimas, 28 asmenys vairavo dviračius, būdami neblaivūs.

Vidurdienį, apie 12 val. 50 min. Vilniuje, Savanorių prospekte, į 17-mečio įvaikino vairuojamo mopedo „Yamaha Aerox“ galinę dalį atsitrenkė automobilis „VW Golf“, vairuojamas 36 m. vyro. Įvykio metu mopedą vairavęs nepilnametis buvo sužeistas ir gydomas ambulatoriškai.

Popietę, apie 14 val. 11 min. Vilniuje, Savanorių prospekte, 26-erių metų vyro vairuojamas automobilis „VW LT“, sukdamas į dešinę, susidūrė su ta pačia kryptimi maršrutiniam transportui skirta „A“ eismo juosta važiavusiu automobiliu „VW Golf“. Įvykio metu „VW Golf“ nulėkė nuo kelio, jį vairavęs 27-erių vyras buvo nežymiai sužeistas.

Apie 15 val. 38 min., Panevėžyje, Aukštaičių gatvėje, 16-metis vaikinas, neturėdamas teisės vairuoti, vairavo mopedą „Yamaha MBK“. Vaikinas nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nepaliko saugaus atstumo iš priekio ir atsitrenkė į priekyje stovintį automobilį „Renault Megane Scenic“. Nepilnametis mopedo vairuotojas įvykio metu buvo sužeistas, jam paskirtas ambulatorinis gydymas.

Vėliau, apie 15 val. 50 min., Jonavoje, Kosmonautų gatvėje, 36-erių metų vyro vairuojamu automobiliu „Honda“ buvo partrenktas nenustatytoje vietoje į kelią įbėgęs 6-erių berniukas. Dėl galvos ir kūno sumušimų vaikas gydomas ambulatoriškai.

Darbo dienos pabaigoje, apie 17 val. 40 min., Anykščių rajone, Kurklių seniūnijoje, Pavirinčių kaime, visiškai girtas 38 metų vyras, vairuodamas automobilį „Mitsubishi Carisma“, nepasirinko saugaus greičio ir nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio vietoje vairavusiam asmeniui buvo nustatytas 3,02 prom. girtumas, jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Kartu važiavę, taip pat neblaivūs, 41-erių ir 54-erių metų vyrai nenukentėjo.

Vakarėjant, apie 18 val. 12 min. Vilniuje, Kapsų ir Panevėžio gatvių sankryžoje, 32 metų vyro vairuojamu automobiliu „Suzuki Vitara“ buvo partrenktas nenustatytoje vietoje į kelią netikėtai įbėgęs 8-erių metų berniukas. Sužeistas vaikas dėl kojos traumos buvo pristatytas į ligoninę.

Vakare, apie 19 val. 35 min., Šiauliuose, Garažų g., susidūrė ta pačia kryptimi važiavę automobilis „Toyota“ ir 16-mečio vaikino vairuojamas motociklas „Honda“. 16-metis buvo sužeistas ir gydomas ambulatoriškai.

Pareigūnai primena, kad už vaikų saugumą keliuose važiuojant paspirtukais, dviračiais, mopedais ir kt., pirmiausia yra atsakingi suaugusieji, įsigydami šias transporto priemones ir leisdami jomis naudotis nepilnamečiams. Dažnai vaikai dar neturi įgūdžių susikaupti (sukoncentruoti dėmesio), pamiršta atsargumą.

Dėl to, suaugusieji (tėvai), išleisdami vaiką į mokyklą, kiekvieną kartą turėtų priminti vaikams Kelių eismo taisyklių ir saugaus dalyvavimo eisme pagrindus. Kiekvieno vaiko saugumas priklauso nuo mūsų visų atidumo ir sąmoningumo kelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.