Praėjusios paros eismo įvykiuose sužeista 10 žmonių, tarp jų – 2 nepilnamečiai

Pirminiais duomenimis, rugpjūčio 27 d. (pirmadienį), mūsų šalies keliuose įvyko 7 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeista 10 žmonių, tarp sužeistųjų – 2 nepilnamečiai, 14-metis pėsčiasis ir 3 metų keleivė.

Pirmadienio eismo įvykiuose buvo sužeista 10 žmonių.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Pirmadienio eismo įvykiuose buvo sužeista 10 žmonių.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2018, 9:59 AM

Kaip informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba, per parą policijoje užregistruoti 43 eismo įvykiai, kuriuose žmonės nenukentėjo.

Paskutinį vasaros pirmadienį neblaivūs vairuotojai sukėlė 6 eismo įvykius, pareigūnai išaiškino 36 neblaivius vairuotojus, 13 iš jų gresia baudžiamoji atsakomybė dėl nustatyto daugiau nei 1,5 promilės girtumo.

Pusvalandį po vidurnakčio, apie 00 val. 31 min., Panevėžio r., magistraliniame kelyje Panevėžys–Pasvalys–Ryga, 31 metų vyras, būdamas neblaivus, vairavo automobilį „VW Golf“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir, nesuvaldęs automobilio, atsitrenkė į priekyje ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Fiat“.

Įvykį sukėlusiam vairuotojui nustatytas 2,42 prom. girtumas, vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į policijos areštinę. Automobilio „Fiat“ 24 metų vairuotojas buvo sužeistas ir gydomas ligoninėje.

Apie 00 val. 54 min., Tauragės r., magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, automobilį „Toyota Verso“, vairavęs 46 metų vyras nespėjo išvengti susidūrimo su ant kelio stovėjusiu elniu ir jį partrenkė. Įvykus eismo įvykiui, iš paskos važiavusio automobilio „Toyota C-HR“ 55 metų vairuotoja laiku nesureagavo ir nepastebėjo ant kelio gulinčio partrenkto gyvūno ir ant jo užvažiavo, po to trenkėsi į kelio atitvarus, apsisuko ant kelio ir sustojo. Laimei, įvykio metu žmonės nebuvo sužaloti, tačiau į ligoninę apžiūrai buvo išvežtas 54 metų keleivis.

Naktį į sekmadienio į pirmadienį, apie 03 val. 15 min. Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. nuo Druskininkų g. link Birštono g. važiavo automobilis „Chevrolet Cruze“, vairuojamas neblaivaus (alkoholio matuokliu nustatytas 2,29 promilių girtumas) 36 metų Rusijos piliečio, kuris sukdamas į dešinę į Birštono g. nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio į dešinę, atsitrenkė į tris apsauginius šaligatvio stulpelius su grandine bei atsitrenkė ir nulaužė gatvės apšvietimo stulpą.

Po to važiuodamas atbulas įvažiavo į požeminę perėją. Automobilyje kartu važiavo dvi neblaivios, 22 ir 19 metų merginos. Po eismo įvykio visi eismo įvykio dalyviai bandė pasprukti iš eismo įvykio vietos, tačiau buvo sulaikyti.

Ryte, apie 10 val. 10 min., Prienų rajone, Ašmintos sen., Žarijų kaimo ribose, rajoniniame kelyje Strielčiai–Pociūnai,18-metis vaikinas vairavo automobilį “Opel Astra”, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris įvažiavo į priešingos krypties kelio dalį , kur susidūrė su preišpriešiais važiavusiu automobiliu “VW Passat”. Įvykio metu sužeistas jaunas automobilio “Opel Astra” vairuotojas gydomas ambulatoriškai, sužeistas 74 metų automobilio “VW Passat” vairuotojas paguldytas į ligoninę.

Popietę, apie 13 val. 39 min., Šiauliuose, Pramonės g., 28 metų mergina, vairavusi automobilį “Mazda”, partrenkė į kelią nenustatytoje vietoje įbėgusį 14-metį paauglį. Sužeistasis dėl sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Vėliau, apie 16 val. 20 min., Utenoje, Pušyno g., 58 metų vyras, būdamas neblaivus (nustatytas 3,19 prom. girtumas), vairavo automobilį „VW Passat“, kurio nesuvaldė ir atsitrenkė į gyvenamojo namo kiemą juosiančią tvorą ir ją sulaužė. Įtariamas nusikalstamos veikos padarymu vyras buvo pristatytas į policijos komisariatą, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Darbo dienos pabaigoje, apie 17 val. 13 min., Jonavoje, Panerių g., 43 metų vyras, būdamas neblaivus, vairavo automobilį „BMW 530“, kurio nesuvaldė, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Du automobilyje važiavę keleiviai, 47 m. vyras ir 40 metų moteris buvo pristatyti į ligoninę. Automobilio vairuotojui nustatytas sunkus, 2,69 prom. girtumas, vyras buvo uždarytas į policijos areštinę.

Apie 17 val. 41 min., Mažeikiuose, Pavenčių – Sedos g., sukdamas į dešinę, 31-erių metų automobilio „Volvo 850“ vairuotojas nepraleido į nereguliuojamą pėsčiųjų perėją dviejų įžengusių pėsčiųjų ir jas partrenkė. Eismo įvykio metu sužeistos dvi 19-metės merginos buvo pristatytos į ligoninę.

Vakare, apie 20 val. 51 min., Vilniaus rajone, Grigaičiuose, kelyje Naujoji Vilnia–Rudamina–Paneriai, automobilis „Renault Laguna“, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu „BMW X5“, kurį vairavo 36 metų vyras. Įvykį sukėlęs vairuotojas paliko sumaitotą automobilį ir jame prispaustus du 28 metų vyrus ir paspruko, keleivius išvadavo atvykę ugniagesiai gelbėtojai. Vienas keleivis paguldytas į ligoninės reanimaciją, kitas į traumatologijos skyrių. Taip pat susidūrimo metu sužalojimus patyrė automobilyje „BMW X5“ vežama 3 metų mergytė, kuri dėl galvos traumos paguldyta į ligoninės neurochirurgijos skyrių. Dėl eismo įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vėlai vakare, apie 22 val., Kaune, Draugystės ir Technikos gatvių sankryžoje, neblaivus 38 metų vyras nesuvaldė vairuojamo automobilio „Audi 80“, sankryžoje nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į gatvės bortelį. Pilietiškas liudininkas atėmė iš bandančio pasprukti vairuotojo automobilio raktelius ir iškvietė policiją. Įvykį sukėlusiam vyrui buvo nustatytas 2,08 prom. girtumas, vairuotojas pasakojo, kad alkoholį vartoja visą dieną. Vyrams buvo suteikta medikų pagalba. Dėl vairuotojo veikos pradėtas ikiteisminis tyrimas, vyras buvo sulaikytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.