Praėjusios paros eismo įvykiuose sužeista 11 žmonių, tarp jų – 2 nepilnamečiai

Pirminiais duomenimis, antradienį, rugsėjo 11 d., mūsų šalies keliuose įvyko 10 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 11 žmonių. Tarp sužeistųjų – du nepilnamečiai, 6 m. pėsčiasis ir 9 m. keleivis.

Antradienio eismo įvykiuose sužeista 11 žmonių.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Antradienio eismo įvykiuose sužeista 11 žmonių.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2018, 9:15 AM

Kaip informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba, per parą įvyko 12 susidūrimų su laukiniais gyvūnais, 2 tokių susidūrimų metu buvo sužeisti 3 žmonės. Antradienį įvyko 57 eismo įvykiai, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo, vieną įvykį sukėlė neblaivus vairuotojas.

Ryte, apie 6 val. 08 min., Raseinių r., magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, 41 metų Latvijos piliečio vairuojamas automobilis „Audi A6“ partrenkė į kelią netikėtai įbėgusį laukinį gyvūną (briedį). Įvykio metu vairuotojas buvo sužeistas ir dėl daugybinių sužalojimų paguldytas į ligoninę, briedis nugaišo.

Apie 6 val. 50 min., Vilniuje, Eišiškių pl., automobilis „BMW X5“, vairuojamas 53 m. vyro, atsitrenkė į priekyje sustojusį automobilį „Ford Fiesta“, kurį vairavo į tarnybą vykusi Vilniaus apskrities VPK vyriausioji tyrėja. Po smūgio automobilis „Ford Fiesta“ atsitrenkė į stovėjusį automobilį „Audi“. Eismo įvykio dalyviai užpildė eismo įvykio deklaraciją, tačiau tą pačią diena sužeistoji „Ford Fiesta“ vairuotoja kreipėsi į medikus dėl galvos traumos.

Vėliau, apie 10 val. 40 min., Šiauliuose, J. Basanavičiaus g., automobilis „Audi 100 Avant“, sutrikus vairuotojo sveikatai, tapo nevaldomas ir atsitrenkė į pakelės medį. Vyras buvo pristatytas į ligoninę ir gydomas ambulatoriškai.

Apie 12 val. 40 min., Marijampolės sav., kelyje Mauručiai–Vinčai–Puskelniai, automobilį „Opel Vectra“ vairavęs 87 metų senjoras nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į keliu važiavusio traktoriaus „MTZ-82“ su padargais galinę dalį. Nuo smūgio traktorius nuvažiavo į pakelės griovį ir apvirto, įvykio metu susižeidė lengvąjį automobilį vairavęs garbaus amžiaus vyras.

Popietę, apie 14 val. 36 min., Vilniuje, Tūkstantmečio g., virš Savanorių pr. žiedinės sankryžos, krovininis automobilis „MAN 27.414“, kurį vairavo 82 m. vairuotojas, persirikiuodamas iš antros eismo juostos nedavė kelio pirma eismo juosta važiavusiam automobiliui „Opel Astra“, vairuojamam 44 metų vyro. Eismo įvykio metu sužalojimus patyrė lengvajame automobilyje važiavę 9 metų keleivis, dėl daugybinių sužalojimų berniukas gydomas ambulatoriškai.

Apie 14 val. 45 min., Panevėžyje, Pušyno ir Alyvų g., sankryžoje, automobilio „BMW“ vairuotoja lygiareikšmių kelių ankryžoje nedavė kelio iš dešinės važiavusiam automobiliui „VW Golf“ ir su juo susidūrė, nuo smūgio automobilis „VW Golf“ atsitrenkė į medį. Įvykio metu buvo sužeista „BMW“ vairuotoja.

Vakare, apie 17 val. 26 min., Vilniuje, Sviliškiu g., gyvenamųjų namų kieme automobiliu „Citroen C3“ buvo partrenktas netikėtai į kelią iš už stovėjusių automobilių įbėgęs 6 m. berniukas, kuris dėl kojos sužalojimo gydomas ambulatoriškai.

Sutemus, apie 20 val. 45 min., Utenos r., magistraliniame kelyje Kaunas –Zarasai–Daugpilis, 45 m. vyro vairuojamas automobilis „BMW“ susidūrė su netikėtai į kelią įbėgusiu laukiniu gyvūnų (briedžiu). Įvykio metu buvo sužeisti ir į ligoninę pristatyti automobilio vairuotojas ir kartu važiavusi 42 m. keleivė. Vairuotojas paguldytas į ligoninę, keleivė gydoma ambulatoriškai, briedis nugaišo.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia vairuotojų dėmesį į tai, kad užmiesčio keliuose, vietovėse, kur kelias kerta miškus ir laukus, padidėja rizika įvykti transporto priemonių susidūrimams su laukiniais gyvūnais.

Pareigūnai prašo vairuotojų ne tik laikytis leistino važiavimo greičio, bet pasirinkti saugų važiavimo greitį, kelyje būti atidiems, saugotis laukinių gyvūnų, ypač važiuojant užmiesčio keliais anksti ryte, sutemus, esant blogam matomumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.