Vaikų pramogas Panevėžyje lydėjo mirtis

Panevėžyje, Kranto gatvėje, neaptvertoje statybvietėje su draugu laipiojusį 15-metį prispaudė neaiškiomis aplinkybėmis nukritęs puspriekabės trapas. Patirti sužalojimai buvo mirtini.

Po nelaimės puspriekabės trapas buvo nuleistas, o pati technika aptverta.<br>D.Krasausko nuotr.
Po nelaimės puspriekabės trapas buvo nuleistas, o pati technika aptverta.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2018, 8:03 AM

Į Panevėžio ligoninės Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių atvežtas paauglys buvo sąmoningas.

Sužeidimų iš išorės nebuvo matyti, jo galva buvo nesužeista. Jis skundėsi, kad labai skauda krūtinę. Buvo suleisti nuskausminamieji vaistai.

Tik pradėjus operuoti paaiškėjo, kad paauglio patirti sužeidimai labai sunkūs. Stiprus smūgis kepenis buvo kone sutraiškęs į kelias dalis. Medikams bandant susiūti kepenis prasidėjo stiprus kraujavimas. Netrukus atsirado širdies skilvelio virpėjimas ir ėmė strigti širdies veikla.

Be pertraukos gydytojai kovojo dėl paauglio gyvybės. Jis buvo gaivinamas apie valandą, tačiau nepavyko priversti širdies plakti. Spėjama, kad virsdama konstrukcija pažeidė ne tiktai kepenis, bet ir širdį. Paauglys mirė.

Statybvietėje palikta puspriekabė priklauso įmonei „Ukmergės remontas“. Bendrovės vadovas Eugenijus Leonavičius teigė, kad puspriekabės trapai iš abiejų pusių buvo pakelti, bet kodėl abu nukrito, jis tvirtino nežinąs.

„Be žmonių įsikišimo, nieko nedarant, taip negalėjo nutikti“, – įsitikinęs jis. Transportuoti paruošti puspriekabės trapai būna pakeliami ir užkabinami troseliais. Trapu į puspriekabę užvažiuoja ekskavatoriai, kita sunkiasvorė technika.

Ukmergiškių bendrovė kaip subrangovė Panevėžyje atlieka šiluminių trasų rekonstrukcijos darbus. Čia ji sezoniškai dirba jau kelerius metus.

Smėlį ir žvyrą darbininkai pagal susitarimą pila kitai bendrovei priklausančioje aikštelėje.

E.Leonavičius sakė, kad ne tik Panevėžyje, bet ir kitose vietose esančios statybvietės traukia vaikus. Jie ten mėgsta žaisti, lakstyti. Darbininkai juos išvaro, bet po kiek laiko vaikai sugrįžta.

Šalia nelaimės vietos gyvenantys žmonės sakė ne kartą matę po aikštelėje supiltas smėlio ir žvyro krūvas lakstančius vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.