Savaitgalio avarijose sužaloti 39 žmonės

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad lapkričio 30–gruodžio 2 dienomis, penktadienį–sekmadienį, mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 28 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 39 žmonės. Tarp sužeistųjų – 6 nepilnamečiai, 4 eismo įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai.

 Savaitgalio avarijose sužaloti 39 žmonės.<br> LKPT nuotr.
 Savaitgalio avarijose sužaloti 39 žmonės.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2018, 9:47 AM, atnaujinta Dec 3, 2018, 9:55 AM

Laimei, pirmasis kalendorinės žiemos savaitgalis keliuose aukų nepareikalavo. Trečdalį savaitgalio eismo įvykių sudarė užvažiavimai ant pėsčiųjų, sužeista 10 žmonių, tarp kurių – 3 pėsčiųjų perėjose partrenkti nepilnamečiai, taip pat buvo sužeisti 3 nepilnamečiai automobilių keleiviai.

Penktadienį–sekmadienį policija užregistravo 147 eismo įvykius, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo. Užmiesčio keliuose įvyko 22 susidūrimai su laukiniais gyvūnais, viename tokiame įvykyje buvo sužeisti 4 žmonės. Neblaivūs vairuotojai savaitgalį sukėlė 10 eismo įvykių, sužeisti 6 žmonės.

Penktadienį, lapkričio 30 d., keliuose įvyko 12 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 13 žmonių.

Pėsčiųjų perėjose buvo partrenktos dvi nepilnametės pėsčiosios, vieną iš šių įvykių sukėlė neblaivi. vairuotoją. Dar vieną eismo įvykį sukėlė teisės vairuoti neturintis vyras.

Penktadienio ryte, apie 7 val. 30 min., Vilniuje, prie Geležinkelio ir Pylimo gatvių sankryžos esančioje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje automobiliu „VW Sharan“ buvo partrenkta 17-metė pėsčioji, vairuotojas merginą pats nuvežė į ligoninę.

Popietę, apie 13 val. 50 min., Vilniuje, Liepkalnio g., prie sankryžos su Gardino gatve esančioje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje neblaivi 62 metų moteris, vairuodama automobilį „Peugeot 406“, partrenkė per perėją ėjusią 8 metų mergaitę, kuri dėl daugybinių kaulų lūžimų paguldyta į vaikų ligoninę.

Neblaiviai vairuotojai buvo nustatytas 1,42 prom. girtumas.

Apie 14 val. 21 min., Alytuje, Putinų gatvėje, 29 metų vyras, neturintis teisės vairuoti, sausame žvyrkelyje nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio „Mercedes Benz S400“, kuris nuvažiavo į griovį ir apsivertė.

Įvykio metu nukentėjo ir dėl stuburo slankstelių lūžimų į ligoninę paguldyta 22 metų keleivė, sužeistas vairuotojas gydomas ambulatoriškai, dar viena keleivė, 29 metų moteris, nenukentėjo.

Penktadienio pavakarę, apie 17 val. 33 min., jau sutemus, 39 metų vyras, tamsiame kelio ruože partrenkė neatsargiai neapšviestoje sankryžoje į kelią įžengusį 73 metų pėsčiąjį.

Vyras dėl patirtų sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Šeštadienį, gruodžio 1 d., keliuose įvyko 12 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 20 žmonių.Tarp sužeistųjų – 4 nepilnamečiai, 2 eismo įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai.

Naktį, apie 1 val. 03 min., Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. ir Birštono g. sankryžoje susidūrė automobiliai „Honda Civic“ ir „VW Passat“, pastarasis vairuotojas buvo sunkiai apgirtęs, jam nustatytas 2,60 prom. girtumas.

Įvykio metu buvo sužeista automobilyje „Honda Civic“ važiavusi 20-metė mergina, ji gydoma ambulatoriškai.

Ryte, apie 9 val. 35 min., Anykščių r., magistraliniame kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis, 49 metų vyras, vairuodamas automobilį „Toyota Corolla Verso“, kelyje, kur leidžiamas 90 km/val. greitis, susidūrė su netikėtai į kelią įbėgusiu elniu.

Susidūrimo metu buvo sužeistas automobilio vairuotojas ir 3 kartu važiavę keleiviai, tarp kurių – 13 metų mergaitė. Visi sužeistieji paguldyti į ligoninę.

Apie 14 val., Prienų r., krašto kelyje Mauručiai–Vinčai–Puskelniai, Skriaudžių kaime, Kauno ir Jaunimo g. sankryžoje, automobilis „VW Passat“, vairuojamas 39 metų vyro, sankryžoje išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Citroen Xsara Picasso“, kurį vairavo 49 metų vyras.

Įvykio metu buvo sužeisti 5 žmonės – į ligoninę paguldytas automobilį „VW Passat“ vairavęs vyras, kartu važiavusi 35 metų moteris ir du vaikai, 7 metų mergaitė ir 5 metų berniukas, taip pat sužeista ir ligoninėje gydoma 49 metų automobilio „Citroen Xsara Picasso“, 49 metų keleivė.

Apie 17 val. 34 min., Šiaulių r., rajoniniame kelyje Papilė–Draginiai–Žarėnai–Dauginčiai, 29 metų vyras, vairuodamas automobilį „Opel Signum“ nesuvaldė kelyje sugedusio automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir kelis kartus vertėsi.

Sužeistas vairuotojas paguldytas į ligoninę, jam nustatytas 1,44 prom. girtumas, vyras neturėjo teisės vairuoti transporto priemones.

Apie 20 val. 51 min., Kaišiadorių m., Gedimino g., 75 metų vyras, vairuodamas automobilį „Volvo“, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė 16-metę pėsčiąją, kuri dėl patirtų sužalojimų gydoma ambulatoriškai.

Apie 17 val. 22 min. Panevėžyje, Klaipėdos–Vakarinės g. sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforu, 62 metų vyras, vairuodamas automobilį „Peugeot 807“, partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusį 49 metų pėsčiąjį.

Sunkiai sužeistas vyras gydomas ligoninės reanimacijos skyriuje, jo tapatybė nustatyta pagal ant kaklo buvusią grandinėlę su išgraviruotu žetonu.

Sekmadienis, gruodžio 2 d., keliuose buvo kiek ramesnis. Pirminiais duomenimis, įvyko 4 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 6 žmonės, 1 eismo įvykį sukėlė neblaivi vairuotoja.

Apie 14 val. 50 min., Vilniuje, Verkių g., pavežimo paslaugas teikiančios įmonės automobilis „Toyota Prius“, nesuvaldytas 27 metų vairuotojo, vingiuotoje nuokalnėje įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „VW Passat“, kurį vairavo 25 metų vaikinas.

Pastarasis įvykio metu buvo sužeistas ir gydomas ambulatoriškai.

Apie 18 val. 55 min., Varėnos r., kelio Vilnius-Varėna-Gardinas, automobilio BMW 320D, 24 metų vairuotojas, Lietuvos kariuomenės karininkas, neatsižvelgė į oro ir kelio sąlygas, nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį.

Įvykio metu buvo sužalota automobilyje važiavusi 21 metų keleivė, kuriai lūžo nosis, mergina po suteiktos medikų pagalbos gydoma ambulatoriškai.

Vakare, apie 20 val. 40 min., Kaune, Vakariniame aplinkkelyje, automobilis „VW Jetta“, vairuojamas neblaivios 36 metų moters, iš kurios teisė vairuoti jau anksčiau buvo atimta, įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su Raudondvario pl. link važiavusiu automobiliu BMW 330, kurį vairavo 20-metis vaikinas.

Eismo įvykio metu nukentėjo ir dėl sužalojimų ambulatoriškai gydomi abiejų automobilių vairuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.