Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 41 buvo sužalotas

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad gruodžio 7–9 dienomis, penktadienį–sekmadienį, mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, 31 eismo įvykio metu buvo sužeistas 41 žmogus, tragiškai žuvo vienas žmogus, 23 metų pėsčiasis.

 Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 41 buvo sužalotas.<br> LKPT nuotr.
 Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 41 buvo sužalotas.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-10 09:48, atnaujinta 2018-12-10 09:57

Savaitgalį įvyko 12 užvažiavimų ant pėsčiųjų, vieną įvykį sukėlė neblaivus vairuotojas.

Per tris paras policijoje užregistruota 230 eismo įvykių, kuriuose žmonės nebuvo sužeisti, įvyko 22 užvažiavimai ant laukinių gyvūnų.

Neblaivūs vairuotojai sukėlė 13 eismo įvykių. Savaitgalį policijos pareigūnai išaiškino 92 neblaivius vairuotojus, 48 iš kurių girtumas viršijo 1,5 promilės.

Gruodžio 7 d., penktadienį, įvyko 10 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 11 žmonių. Tarp sužeistųjų – nepilnametis pėsčiasis, 8 metų berniukas. Iš viso, penktadienį buvo sužeisti trys pėstieji, dėl nepalankiu saugiam eismui sąlygų, vairuotojų nesuvaldyti, nuo kelio nuvažiavo 7 automobiliai, įvyko 2 priešpriešiniai susidūrimai.

Penktadienio ryte, apie 9 val., Šiaulių r., krašto kelyje Šiauliai–Gruzdžiai–Naujoji Akmenė , 40-metė vairuotoja nepasirinko saugaus važiavimo greičio, apsnigtame slidžiame kelyje nesuvaldė vairuojamo automobilio „Peugeot 307“, kuris įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Opel Astra“, kurį vairavo 37 metų vyras.

Įvykio metu buvo sužeista automobilio „Peugeot 307“ vairuotoja ir automobilyje „Opel Astra“ važiavęs 41 metų keleivis, sužeistieji gydomi ambulatoriškai.

Kėdainių r., krašto kelyje Aristava–Kėdainiai–Cinkiškiai įvyko du eismo įvykiai. Apie 10 val. 22 min., slidžiame apsnigtame kelyje 43 metų vairuotojo nesuvaldytas, nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis „VW Polo“, sužalojimų patyrė 48 metų keleivis.

Apie 10 val. 33 min., toje pačioje vietoje, Šingalių k. ribose, 64 metų vairuotoja nesuvaldė automobilio“Opel Astra G-Caravan“, kuris įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Fiat Bravo“, kurį vairavusi 58 metų vairuotoja buvo sužeista ir gydoma ambulatoriškai.

Gruodžio 8 d., šeštadienį, keliuose įvyko 15 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti 24 žmonės. Tarp sužeistųjų – 17-metė keleivė ir 16-metė pėsčioji.

Ryte, apie 8 val. 30 min., Kauno r., Zapyškio mstl., krašto kelyje Kaunas–Zapyškis–Šakiai, automobilio „Chrysler 300C“, vairuotojas, išvažiuojant iš šalutinio kelio, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Volvo S80“, kuriuo į pratybos vyko du Lietuvos kariuomenės kariai.

Įvykio metu buvo sužeisti automobilyje „Chrysler“ važiavę 67 metų vyras ir 64 metų moteris, taip pat sužeisti du jauni, 20 ir 22 metų kariai.

Šeštadienio popietę, apie 15 val. 35 min., Zarasų rajone, kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis, nuo kelio nuvažiavo nesuvaldytas automobilis „Subaru Forester“, kuris, įvažiavęs į priešpriešinę eismo juostą, susidūrė su priešpriešiais atvažiuojančiu krovininiu automobiliu „DAF FT 95XF.430“ su puspriekabe.

Eismo įvykio metu nukentėjo ir į ligoninę paguldyti automobilyje „„Subaru Forester“, važiavę 27 metų vyras ir 51 metų moteris.

Apie 19 val. 22 min., Panevėžyje, Klaipėdos g. 43 metų vyras, vairuodamas automobilį „VW Golf“, išvažiavo iš šalutinio kelio ir sukdamas į kairę nepraleido tiesiai pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Opel Meriva“, kurį vairavo 18-metis vaikinas, ir su juo susidūrė.

Eismo įvykio metu nukentėjo 4 žmonės – abiejų automobilių vairuotojai ir dvi keleivės, 39 metų moteris ir 17-metė mergina.

Šeštadienio vakare, apie 22 val. 43 min., Vilniaus r., Pagirių seniūnijoje, Juodbalių kaime, automobiliu „Toyota 4 Runner“ buvo partrenktos dvi kelkraščiu ėjusios nepilnametės, 17 ir 16 metų merginos.

Automobilis po eismo įvykio nuvažiavo į griovį, jo vairuotojas bandė pasprukti. Įtariamam vairavus 56 metų vyrui buvo nustatytas 1,33 prom. girtumas.

Sekmadienį keliuose įvyko 6 eismo įvykiai, sužeistas vienas nepilnametis, 11 metų keleivis. Viename įvykyje žuvo jaunas žmogus, 23 metų pėsčiasis.

Apie 14 val. 42 min., Panevėžio r., rajoniniame kelyje Ramygala–Krekenava, 60-metė vairuotoja slidžiame apsnigtame kelyje nesuvaldė automobilio „Volvo XC70“, kuris nuvažiavo nuo kelio.

Įvyko metu buvo sužeisti du keleiviai, 38 metų moteris ir 11-metis berniukas, jie gydomi ambulatoriškai.

Gruodžio 9 d., apie 20 val. 20 min. Vilniaus r., magistralinio kelio Vilnius–Panevėžys 13-me kilometre, kelio ruože, kuriame leidžiamas 110 km/val. greitis, automobilis „Ford Transit“, vairuojamas 33 metų vyro, partrenkė ir mirtinai sužalojo neleistinoje vietoje staiga į važiuojamąją kelio dalį per skiriamąją juostą įėjusį 23 metų pėsčiąjį.

Jaunas vyras žuvo įvykio vietoje.

Apie 21 val. 30 min., Plungės r., krašto kelyje Mažeikiai–Plungė–Tauragė, kelio ruože, kuriame leistinas 90 km/val. važiavimo greitis, į kelią nenustatytoje vietoje įžengė neblaivus, tamsoje nevilkintis rūbų su šviesą atspindinčiais elementais ir neturėjęs atšvaitų, 22 metų vaikinas.

Neapšviestame kelio ruože neblaivų pėsčiąjį partrenkė 38 metų vyro vairuojamas automobilis BMW.

Neblaivus pėsčiasis dėl patirtų sužalojimų paguldytas į ligoninę, vyrui nustatytas 1,67 prom. girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.