Savaitgalio avarijose žuvo du žmonės, dar 26 žmonės sužaloti

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per pirmąjį naujųjų metų savaitgalį šalies keliuose įvyko 17 eismo įvykių, kuriuose žuvo du žmonės, sužeisti 26 žmonės.

 Savaitgalio avarijose žuvo du žmonės, dar 26 žmonės sužaloti.<br> LKPT nuotr.
 Savaitgalio avarijose žuvo du žmonės, dar 26 žmonės sužaloti.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-07 09:27, atnaujinta 2019-01-07 09:38

Sausio 4–6 d. eismo įvykiuose sužeisti 5 nepilnamečiai: du keleiviai, 15 m. berniukas ir 15 metų mergaitė, du vos 1 metų sukakę berniukas ir mergaitė, taip pat 12 metų berniukas, kuris buvo partrenktas pėsčiųjų perėjoje.

Penktadienį–sekmadienį 6 eismo įvykiai įvyko, nesuvaldžius automobilių ir nuvažiavus nuo kelio arba kaktomuša susidūrus su priešpriešiais važiavusiais automobiliais, taip pat įvyko 5 susidūrimai dėl vairuotojų važiavimo pirmenybės taisyklių nesilaikymo, sužeisti 3 pėstieji, 2 iš jų – pėsčiųjų perėjose.

Per tris paras policija užregistravo 182 techninius eismo įvykius, kuriuose žmonės nebuvo sužeisti ir gavo 505 pranešimus apie įvairius įvykius keliuose. Neblaivūs vairuotojai savaitgalį sukėlė 9 eismo įvykius, žmonės nenukentėjo.

Savaitgalį policijos pareigūnai nustatė 19 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejų, išaiškino 55 neblaivius vairuotojus, 19 iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės, taip pat išaiškinta 10 neblaivių asmenų, vairavusių dviračius.

Penktadienį, sausio 4 d., šalies keliuose policija užregistravo 88 eismo įvykius, 9 eismo įvykių metu buvo sužeista 16 žmonių.

Tragiško eismo įvykio Šakių rajone metu žuvo du žmonės. Apie 22 val. 49 min. Šakių r., Gerdžių kaime, kelio Kaunas–Zapyškis–Šakiai 41-ame km, automobilis „VW Golf“ vairuojamas 33 metų moters, nesuvaldytas įšvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu „SAAB 9-5“, kurį vairavo 48 metų vyras.

Eismo įvykio metu žuvo automobilio „VW Golf“ vairuotoja ir kartu važiavęs 30-metis vyras, sužalota kartu važiavusi 15-metė mergaitė, kuri dėl patirtų sužalojimų paguldyta į ligoninę.

Taip pat eismo įvykio metu buvo sužaloti ir į ligoninę paguldyti visi automobiliu „SAAB 9-5“ važiavę žmonės, 48 metų vairuotojas, 47 metų keleivė, 20 metų keleivis ir 15 metų keleivė.

Šeštadienį, sausio 5 d., pareigūnai užregistravo 63 eismo įvykius, 5 įvykiuose buvo sužeisti 7 žmonės.

Popietę, apie 13 val. 13 min., Vilniaus r., Norvaišų kaime, 33 metų vyras, vairuodamas krovininį savivartį MAN, tiesioje nuokalnėje, siekdamas išvengti užvažiavimo ant neblaivaus pėsčiojo, gulėjusio važiuojamoje dalyje, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto.

Neblaiviam, ant kelio gulėjusiam 42 metų vyrui buvo nustatytas sunkus, 2,72 promilės girtumas.

Šeštadienio pavakarę, jau tamsiuoju paros metu, apie 17 val. 28 min., Klaipėdoje, Liepojos g., 24 metų vaikinas, vairuodamas automobilį „Toyota Avensis“, partrenkė per neapšviestą nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusį 12 metų berniuką.

Nepilnametis pėsčiasis dėl patirtų sužalojimų gydomas ligoninės reanimacijos skyriuje.

Sekmadienį, sausio 6 d., policija užregistravo 48 eismo įvykius, 2 eismo įvykiuose buvo sužeisti žmonės.

Apie 21 val., Kaišiadorių r., Gudienos kaime, neblaivus, teisės vairuoti neturintis 28 metų vyras, Kaišiadorių r. sav. būdamas neblaivus, kuriam alkoholio kiekio matuokliu nustatytas 2,28 promilių nesuvaldė vairuojamo automobilio „Škoda Superb“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Vairuotojui, sukėlusiam eismo įvykį, buvo nustatytas 2,28 prom. girtumas, įtariant padarius nusikalstamą veiką, vyras buvo sulaikytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.