„Alytoje“ žuvęs darbuotojas buvo neblaivus – įmonė griežtins darbuotojų kontrolę

Valstybinė darbo inspekcija trečiadienį pateikė oficialias tyrimo išvadas dėl sausio 29 d. įvykusio nelaimingo įvykio bendrovėje „Alita“, kurio metu žuvo ilgametis gamyklos darbuotojas.

„Alytoje“ žuvęs darbuotojas buvo neblaivus – įmonė griežtins darbuotojų kontrolę.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
„Alytoje“ žuvęs darbuotojas buvo neblaivus – įmonė griežtins darbuotojų kontrolę.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2019, 4:15 PM, atnaujinta Mar 13, 2019, 4:31 PM

Kaip rašoma bendrovės pranešime, kuriame cituojamas AB „MV GROUP Production“ generalinis direktorius Algirdas Čiburys, žuvęs darbuotojas buvo neblaivus.

Valstybinės darbo inspekcijos išvadose, kurias cituoja bendrovė, rašoma, jog sausio 29 d. „Alitos“ darbuotojai nenaudojamose gamyklos patalpose ieškojo skelbimų stendo. Tęsdamas paiešką, vienas iš darbuotojų užlipo ant išmontuojamų talpų aikštelės, esančios antrame aukšte, kur rado nenaudojamą sklendę, svėrusią apie 17 kg.

Darbuotojas savarankiškai priėmė sprendimą sklendę numesti į pirmą aukštą. Krisdama žemyn ši pataikė į galvą įmonės katilinės meistrui, tuo metu įėjusiam į patalpas. Nuo patirtos sunkios galvos traumos žmogus ligoninėje mirė.

Valstybinės teismo medicinos tarnybos Alytaus skyrius žuvusiojo kraujyje nustatė 0,61 promilės etilo alkoholio.

„Tai kas įvyko „Alitoje“ yra tragiškai pasibaigęs nelaimingas atsitikimas, nuo kurio, deja, neapsaugojo nei mūsų įmonėje periodiškai vykstantys darbo saugos mokymai, taikomos priemonės ir skatinama saugaus darbo kultūra, nei įmonėje galiojanti neblaivumo nustatymo tvarka ir reguliariai vykdomi patikrinimai.

Keturiose mūsų gamyklose dirba 540 žmonių. Kaip darbdavys jaučiame labai didelę atsakomybę už savo darbuotojų sveikatą ir saugumą, todėl reaguodami į situaciją, planuojame didinti darbo saugos mokymų skaičių, peržiūrėti blaivumo tikrinimo procedūras ir jas griežtinti bei imtis papildomų prevencinių priemonių, kuriomis dar labiau užtikrintume darbo aplinkos saugumą.

Įmonėje buvo ir bus griežtai taikoma „nulio promilių“ politika, o pažeidimai nebus toleruojami“, - teigia AB „MV GROUP Production“ generalinis direktorius Algirdas Čiburys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.