Slovakijos kalnuose į avariją patekę Klaipėdos pareigūnai išgelbėjo žmogaus gyvybę

Lietuvos policijos pareigūnai, šią savaitę pristatę Serbijos kolegoms savo naudojamas tarnybines transporto priemones ir jų aprūpinimui skirtą įrangą, ketvirtadienį eismo įvykio metu turėjo progos realioje praktikoje pritaikyti komplektacijoje esančius įrankius gelbėjant žmogaus gyvybę.

Pasak pareigūnų, susidūrimas buvo stiprus.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Pasak pareigūnų, susidūrimas buvo stiprus.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Pasak pareigūnų, susidūrimas buvo stiprus.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Pasak pareigūnų, susidūrimas buvo stiprus.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2019, 10:17 AM, atnaujinta Mar 15, 2019, 10:45 AM

Kaip informavo Klaipėdos apskrities VPK, ketvirtadienį apie 18 val. 10 min. vietos laiku, Slovakijos kalnuose, į namo vykstančių Lietuvos policijos pareigūnų tarnybinį mikroautobusą atsitrenkė lenkimo metu į priešpriešinę eismo juostą išvažiavęs Slovakijos piliečio vairuojamas automobilis „Kia Ceed“, kuris dar susidurė ir su priešprieša važiavusiu „Škoda Superb“.

Susidūrimo būta tikrai stipraus, tačiau tarnybines Lietuvos policijos tarnybinius automobilius vairavę Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai Mindaugas Džermeika, Fajeta Rušinskytė, Dovydas Kairys ir Modestas Kuisys nepasimetė – čiupo automobiliuose buvusius gelbėjimo operacijoms pritaikytus įrankius ir laužtuvu atplėšę slovako automobilio dureles, ištraukė stipriai nukentėjusį vyrą, mat baimintasi, jog automobilis neužsidegtų, bei suteikė jam pirmąją pagalbą ir iškvietė medikus bei vietos pareigūnus.

„Labai gerai, kad naujuose tarnybiniuose automobiliuose esama visos reikalingos gelbėjimo operacijoms pritaikytos įrangos – neturint tokios įrangos ištraukti asmenį ir suteikti nukentėjusiajam pagalbą būtų buvę daug sudėtingiau. „ – pasakojo gelbėjimo operacijoje dalyvavęs Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika. 

„Likimo ironija – tik prieš dvi dienas kolegoms serbams pristatėme naujus Lietuvos policijos automobilius, pademonstravome visą spec. įrangą, ir štai prašom – vakar teko ją panaudoti praktiškai.

Džiugu, kad dabartinis aprūpinimas nei iš tolo neprimena to, ką turėjome prieš keletą metų, o svarbiausia – tai gali padėti išgelbėti gyvybę.“  – toliau pasakojo M.Džermeika. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.