Paslaptis atskleista – dingęs karys rastas negyvas

Nemune netoli Kauno senamiesčio aptiktas jaunuolio kūnas. Policijos pareigūnai mano, kad tai - vasario 22 dieną dingusio 25 metų Deivido Petkaus kūnas. Apie jį antradienį prieš vidurdienį pranešė praeiviai.

 Bičiuliai ilgai ieškojo D.Petkaus. <br> Nuotr. iš LR archyvo.
 Bičiuliai ilgai ieškojo D.Petkaus. <br> Nuotr. iš LR archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2019, 2:19 PM, atnaujinta Apr 16, 2019, 2:25 PM

Policijos pareigūnai apie krūmuose plūduriuojantį žmogaus kūną policijos pareigūnams pranešė 10 valandą 22 minutės. Ekspertai aiškinsis, kodėl jauną žmogų ištiko mirtis. 

Liudininkai atskleidė, kad Juozo Vitkaus inžinerijos batalione tarnaujantis karys dingimo vakarą elgėsi neįprastai ir tai galėjo būti susiję su alkoholio vartojimu.

Vakare D.Petkus su draugais pramogavo Kauno senamiestyje. Vilniaus gatvėje jis įsėdo į pavežėjimo paslaugų bendrovės „Taxify“ ženklais pažymėtą automobilį ir ketino vykti į namus Kauno rajone. Šį momentą patvirtino matę kauniečio draugai.

D.Petkaus kelionė truko labai neilgai – Rotušės aikštėje jis netikėtai išlipo iš automobilio. Policijos pareigūnai greitai išaiškino ir apklausė jo vairuotoją, kuris galimai paskutinis penktadienį vakare matė D.Petkų. Vairuotojas paaiškino nesusikalbėjęs su keleiviu.

Kurį laiką D.Petkaus telefonas dar buvo aktyvus Raudondvario plente, prie buvusio klubo „Combo“. Tai gana nuošali vieta, kurioje tamsiuoju paros metu nėra ką veikti. Nuo Rotušės aikštės ją skiria maždaug trys kilometrai. Kūnas aptiktas ties Užnemunės gatve, visai netoli šios vietos.

„Paskutinį kartą jaunuolis buvo pastebėtas Rotušės aikštėje. Tolimesnis jo judėjimo kelias ir būdas dar nežinomas“, – anksčiau kalbėjo tyrimui artimas šaltinis. Didžiausia tikimybė, kad kaunietis tapo nelaimingo atsitikimo auka.

Visą savaitgalį vyko aktyvios D.Petkaus paieškos. Pirmadienį ryte nuspręsta išžvalgyti Nemuną netoli tos vietos, kur paskutinį kartą buvo užfiksuotas kario telefono signalas. Narai dirbo apie valandą, daugiausia dėmesio skyrė krūmynams žvalgyti Nemuno pakrantėje, tačiau nieko neaptiko.

Sekmadienį vakare artimųjų prašymu į orą pakilo kariškių sraigtasparnis, kuris taip pat žvalgė upę, tačiau ir ši paieška neatskleidė kauniečio dingimo paslapties.

Pastarąjį mėnesį aktyvios jaunuolio paieškos jau nevyko, vilčių rasti jį gyvą neliko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.